01.02.2018  |  Furniture  |  Design

50 år med Ivar

Nya delar för IKEA:s vardagshjälte.

I januari 2018 firar IKEA 50 år med serien Ivar. År 1968 placerades den då namnlösa lagerhyllan av barrträ i IKEA:s eleganta möbelutställning i butiken i Kungens Kurva. Ivar blev lite som möblernas jeans i förhållande till kostymhyllorna som redan visades i utställningen, och väckte därför viss uppståndelse hos varuhusledningen. Men i de svenska vardagsrummen gjorde den succé. Genom åren har Ivar förändrats, utvecklats och haft många namn, men basen av ljust och förnyelsebart furuvirke är sig lik. Idag består Ivar-serien av 29 olika delar, som kan kombineras på otaliga sätt. Den 1 februari 2018 utökas sortimentet med skåp och tillbehör i vitlackad metall.

www.ikea.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. När du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mer.