29.11.2017  |  Dining  |  Accessories

Claus Holms spännande variant av den välsmakande ankan

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Skulle du ha lust att prova en ny spännande variant av ankan? Då är det kanske Claus Holms recept på kryddigt anklår med rödkålskastanjer och röd grapefrukt du ska ge dig i kast med - här tillagad i HOLM Minigryta i stengods.

Rätten bjuder på många intensiva smaknyanser, och du får receptet här:

Ingredienser:

Två anklår - delas i två

1 handfull salt

1 handfull socker

1 msk enbär

1 matsked pepparkorn

10 lagerblad

2 msk torkad timjan

1 msk HOLM Lakritsgranulat

100 g förkokta kastanjer

50 g mandlar

1 röd grapefrukt skuren i klyftor

100 g rödkål skuren i småbitar

Dela låren genom leden, skölj väl och blanda med salt, socker, enbär, pepparkorn, lagerbärsblad, torkad timjan och lakritsgranulat. Ställ i kylen i ca 12 timmar.

Skölj anklåren, torka av dem och lägg i en liten gryta med lite vatten på botten.

Baka i ugnen vid 120 grader i 3-4 timmar - eller till de är möra.

Tillsätt mandlar och kastanjer och låt allt baka vid 120 grader i 10 minuter. Strö över rödkål och grapefrukt när det ska serveras.

Anklåren kan ev. lagas dagen före, så att de bara ska värmas vid 200 grader i 15 min - då blir de spröda.

Rätten bjuder på många intensiva smaknyanser, och du får receptet här:

Ingredienser:

Två anklår - delas i två

1 handfull salt

1 handfull socker

1 msk enbär

1 matsked pepparkorn

10 lagerblad

2 msk torkad timjan

1 msk HOLM Lakritsgranulat

100 g förkokta kastanjer

50 g mandlar

1 röd grapefrukt skuren i klyftor

100 g rödkål skuren i småbitar

Dela låren genom leden, skölj väl och blanda med salt, socker, enbär, pepparkorn, lagerbärsblad, torkad timjan och lakritsgranulat. Ställ i kylen i ca 12 timmar.

Skölj anklåren, torka av dem och lägg i en liten gryta med lite vatten på botten.

Baka i ugnen vid 120 grader i 3-4 timmar - eller till de är möra.

Tillsätt mandlar och kastanjer och låt allt baka vid 120 grader i 10 minuter. Strö över rödkål och grapefrukt när det ska serveras.

Anklåren kan ev. lagas dagen före, så att de bara ska värmas vid 200 grader i 15 min - då blir de spröda.

HOLMs Minigryta, 16,5 cm x 10 cm, kr. 229,00 

Mer från F&H of Scandinavia AB

F&H of Scandinavia AB

www.fh-ab.se/

  • info@fh-ab.se
  • 8446 3344
  • Kanalvägen 18, 5tr 194 61 Upplands Väsby

Skandinaviens ledande brand & trading house F&H-koncernen är Skandinaviens största grossist inom järnhandeln med mer än 30 varumärken och över 8 000 olika varor i lagret. F&H har 233 anställda i Stockholm, Oslo och Kina, och huvudkontoret ligger i Viborg i Danmark. Innovation står alltid i centrum i hela koncernen. Genom att ständigt utveckla, hitta och marknadsföra nya produ…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.