Interior / Design

Design

Miljögården 2.0

Fokus på varumärket, digitalisering och internationell expansion.

Design

Årets designers hos Design House Stockholm

Namnkunnig skara till det skandinaviska designförlaget.

Design

A social living room moves into Formland

At Formland Spring 2018 on 1-4 February, visitors can experience a digital detox and a social breathing space. Here, even those feeling completely rushed off their feet will find themselves winding down, when the design duo STUDIO FLYHELSTED opens the tre

Sponsrat innehåll

Design

Jacobsen ser blått

Arne Jacobsen formgav vägguret City Hall till ett nytt rådhus som han ritade till Rødovre, en förort till Köpenhamn, 1956

Design

Här möts design och produktionskunskap

Design House Stockholm firar 25 år 2017. Idén bakom konceptet är “stulen” från bok- och musikbranschen, med syftet att ta tillvara den kreativitet som finns i den nordiska designsfären. Den största marknaden är fortfarande Sverige men företaget finns idag representerat över hela världen, och en av de mest kända kunderna är antagligen MoMA i New York. I nästa steg vänder man nu blickarna mot nya affärsområden och satsar på mer storytelling i sin kommunikationsstrategi.

Design

Hållbarhet och bra design

LIND DNA har upplevt konstant tillväxt sedan företaget grundades för tre-fyra år sedan. Idag säljer man sina produkter i mer än 30 länder och exporten står för över 80 procent av omsättningen. Skandinavien hör till de regioner där LIND DNA satsar stort.

Design

Växtinspirerad mönsterglädje

Åhléns i designsamarbete med Abigail Borg.

Design

Littlephant öppnar i London

Första butiken utanför Sverige

Design

Nu ska Interstil satsa utomlands

Den första september fyllde grossistföretaget Interstil tio år. Designbase träffade vd:n och grundaren Henrik Ågren för att prata om företagets första tio år i Sverige och de kommande tio när det ska växa utomlands.

Design

Lyft fram favoriter

Hylla, bokstöd eller mindre förvaring

Design

Arne Jacobsen ser blått

Arne Jacobsen är en av dansk arkitektur- och designhistorias mest framstående personer. Med sin passion för totallösningar låg han bakom både byggnadskonst och bruksdesign, och under femtio- och sextiotalet skapade han några av sina mest kända och populära signaturdesigner. Det gäller inte minst vägguret City Hall, som Arne Jacobsen tog fram till Rødovre Rådhus 1956. Klockan som både är tidstypisk och tidlös har i dag kultstatus, och lanseras nu i brunerat aluminium med skiva i Royal Blue för alla fans av slow living och ikonisk klockdesign.

Sponsrat innehåll

Design

Design som fångar minnen

Formgivaren Qian Jiang som driver Studio Dejawu i Stockholm designar produkter som anknyter till upplevelser och minnen. I sommar är han aktuell som en av de nominerade till Formex Nova, Formex pris till årets nordiska designer.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. När du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mer.