13.01.2018  |  Furniture  |  Design

Designtorget

Samtida form får lokal tillerkning

Utmärkelsen Designpriset delas ut till unga formgivare som formger och tillverkar ett bruksföremål i trä, textil eller återvunnet material med en funktionell och samtida formgivning. Årets pris går till formgivaren Björn Sundelin för gunghästen Gungel. Den kommer att tillverkas hos Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen i björkplywood och monteras helt utan verktyg eller skruvar.

Designprisets jury består av representanter från Uppsala Stadsmission, Designtorget, Malmstenbutiken samt formgivaren Daniel Franzén.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. När du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mer.