29.11.2017  |  Kitchen  |  Branschnytt

KAI lanserar prisbelönt knivserie

Den anrika japanska knivtillverkaren KAI lanserar under hösten sin nya knivserie Shun Nagare, som även tog hem en seger i prestigefyllda German Design Award tidigare i år.

Knivarna görs med en tekniskt komplex tillverkningsprocess, där bladet består av två olika typer av stål, VG-2 och VG-10, som sammanfogas till 72-lagers damaskusstål, vilket resulterar i exceptionellt hållbar skärkraft.

På bladen framträder ett vackert, utsirat mönster med damaskuslager, vilket i kombination med det marmorerade gråsvarta handtaget i pakkaträ ger kniven ett imponerande utseende.

Produktserien består av sex knivar: en skalkniv, en brödkniv, en allkniv, en santukokniv, en förskärare och en kockkniv. 

www.kai-europe.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. När du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Läs mer.