13.10.2017  |  Dining  |  Accessories

Med Blomsterbergs Chokladform kan du göra fyllda praliner à la Mette

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Sverige har de senaste åren utvecklat sig till ett land fullt av kreativa, dessert- och bakglada svenskar, och den hemlagade julkonfekten har utvecklat sig från produktion av marsipankulor överdragna med choklad till små överdådiga kreationer.

Med Blomsterbergs Chokladform kan du göra din egen fyllda chokladkonfekt, och följer du Mette Blomsterbergs recept, är du garanterad osedvanligt läcker konfekt, som kommer att imponera och överraska gästerna, när det tunna chokladskalet smälter och den sammetslena hallontryffeln når smaklökarna.

Choklad med hallontryffel

Användbara redskap:

Blomsterbergs Chokladform, till 21 st. choklad

Blomsterbergs Charlotteskål till smältning av choklad

Blomsterbergs Palettkniv

Hallontryffel
75 g hallon
200 g fin vit choklad
15 g mjukt smör

Choklad
Ca. 500 g fin mörk choklad

Hallontryffel:

Hacka 200 g vit choklad och smält den över ett vattenbad till ca. 40 grader.

Koka hallonen helt kort i en liten gryta och mixa till puré.

Häll den varma hallonpurén i chokladen och rör till du har en slät och blank massa.

Tillsätt det mjuka smöret, och rör igen till en blank massa.

Så här tempereras chokladen:

Hacka 500 g mörk choklad fint.

Smält hälften försiktigt i en skål över varmt vattenbad (inte kokande) till 48° C.

Häll resten av den finhackade chokladen i en annan skål.

Häll hälften av den smälta chokladen i skålen med den finhackade chokladen, så de två smälter ihop lugnt och fint under omrörning. Tillsätt mer och mer av den smälta chokladen, om det er nödvändigt.

Den nu tempererade chokladens arbetstemperatur är 31-33° C. OBS! Överskrider man 34° C, ska man temperera på nytt.

Fyll formens hål hela vägen upp med tempererad choklad och banka formen lätt, så eventuella luftbubblor försvinner.

Vänd formen upp och ned över skålen med den tempererade chokladen och töm ut all överskottschoklad.

Skrapa toppen och sidorna rena från choklad, så det endast är choklad kvar i skalen.

Vänd formen upp och ned på ett fat med bakplåtspapper.

Låt chokladen i formen stelna helt i kylskåp.

Ta formen ut ur kylskåpet och vänd den om, så du kan fylla hallontryffel i de stelnade skalen.

Fyll resten av den tempererade chokladen i skalen, så hallontryffeln innesluts.

Banka formen lätt igen och skrapa toppen och sidorna rena från choklad ännu en gång.

Sätt formen i kylskåp ca. 1 timme, till chokladen har stelnat.

Vänd ut den fyllda chokladkonfekten ur formen.

Förvara chokladkonfekten kyligt, helst vid 10-15° C, i en lufttät förpackning.

Mer från F&H of Scandinavia AB

F&H of Scandinavia AB

www.fh-ab.se/

  • info@fh-ab.se
  • 8446 3344
  • Kanalvägen 18, 5tr 194 61 Upplands Väsby

Skandinaviens ledande brand & trading house F&H-koncernen är Skandinaviens största grossist inom järnhandeln med mer än 30 varumärken och över 8 000 olika varor i lagret. F&H har 233 anställda i Stockholm, Oslo och Kina, och huvudkontoret ligger i Viborg i Danmark. Innovation står alltid i centrum i hela koncernen. Genom att ständigt utveckla, hitta och marknadsföra nya produ…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.