27.08.2018  |  Business  |  Branschnytt

5 snabba till Cathrine Eriksson, projektchef för Oslo Design Fair

Cathrine Eriksson är projektchef för Oslo Design Fair, som i år har ett stort antal nya utställare samt även öppnar upp en dag för allmänheten, för första gången. Här berättar hon för Designbase om sina förväntningar på höstens mässäsong.

Vilka förväntningar har du inför höstens mässäsong?

För vår del på Oslo Design Fair ser vi fram emot att kunna presentera den bästa mässan hittills. Vi har ett spännande utbildningsprogram, flera inspirerande trendutställningar samt ett stort antal nya utställare, med bland annat större möbelproducenter som &tradition, HAY, by Lassen och Normann Copenhagen. För första gången någonsin har vi även öppet för allmänheten, på lördagen den 1 september. Det är något vi är mycket glada över!

Berätta lite om temat för Oslo Design Fair hösten 2018, Moment.

På engelska betyder moment ”ett ögonblick i tiden”. På norska är betydelsen ”ett viktigt ögonblick”. Vi står nu vid ett slags vägskäl, där den snabba teknologiska utvecklingen tillsammans med en ny global och digitaliserad generation tvingar oss att tänka över hur vi vill leva våra liv i framtiden. Hur balanserar vi behovet av individualitet med vår längtan efter gemenskap? Och hur ska design- och interiörbranschen kunna förutse, tillmötesgå och skapa konsumenternas behov, i en tid av stora förändringar som denna?

Varför ska man besöka Oslo Design Fair? Vilken är er USP?

Förutom våra nya utställare har Oslo Design Fair även ett innehållsrikt fackligt program, med föredragshållare inom design- och interiörbranschen, både från Norge och från utlandet. Programmet är knutet till mässans tema, Moment. När vi reflekterar över hur förändringarna i världen påverkar design- och interiörbranschen kan vi inte undgå att prata om konsumenterna. Därför är det extra spännande att i år även kunna öppna mässan för allmänheten för allra första gången, på lördagen. Då kommer bland annat det norska bidraget till årets möbelmässa i Milano att premiärvisas i Norge, vilket är utställningen Norwegian Presence.

Vilka andra mässor besöker du själv och varför?

Vi besöker Milano Design Week och Salone del Mobile för att hämta inspiration och få lite kreativ input. Samtidigt är vi en stolt sponsor av utställningen Norwegian Presence, som visades för första gången i Milano i våras. Sedan har vi Stockholm Furniture & Light Fair. Det är otroligt kul och inspirerande att se hur de sprider ut mässan till stadskärnan genom samarbeten med flera showroom och installationer. Dessutom besöker vi Formex regelbundet. Vi har många gemensamma utställare och det är spännande att se hur de väljer att gestalta sina montrar där.

Vad ser du för ledande design- och inredningstrender framöver?

För framtiden ser jag bland annat en trend där man blandar nya former med kända, trygga material. Tendenserna inom design och inredning speglar samhällets kontinuerliga balans mellan förändring och stabilitet, mellan individualitet och gemenskap. Spännande formspråk, handgjorda föremål samt produkter som befinner sig i gränslandet mellan bruksföremål och konst ger rum för personlig stil, medan dova färgtoner utgör en lugn motvikt till alla de impulser som vi omges av i vardagen. Obehandlad furu och ett naturligt uttryck i sten, lera och keramik representerar trygghet, varaktighet och variation i sinnesintrycken. Samtidigt är man öppen för ny teknologi, med digitala och väl integrerade lösningar för hemmet.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.