16.10.2018  |  Business  |  Branschnytt

Aperio får Designpriset 2018

Smart förvaringsmöbel som förenklar källsortering.

Uppsala Stadsmissions utmärkelse Designpriset 2018 går till formgivaren Hannes Åström och Aperio, en smart förvaringsmöbel som förenklar källsorteringen och hjälper till att minska förbrukningen av plastpåsar. Designpriset 2018 innebär att Aperio kommer att tillverkas för hand hos det sociala företaget Hantverksslussen i Uppsala som skapar arbetstillfällen för människor i utsatthet.

Det är fjärde gången som Designpriset delas ut. Syftet är att ge nya formgivare möjlighet att få ut sina idéer på marknaden. Bidragen bedöms utifrån kriterier som designnivå, hantverkskänsla, material och tillverkning av en jury bestående av representanter från Uppsala Stadsmission, Designtorget, Malmstenbutiken och tidningen Rum Design samt formgivaren Eva Schildt.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.