25.06.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Atmosfärisk design full av rörelse

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Atmosfärisk design är en av de mest betydande inredningstrenderna just nu. Atmosfärisk design är inte bara stilfullt utan skapar även atmosfär i hemmet – och med vårnyheten Flow hakar Holmegaard på trenden med två nya ljusstakar i munblåst glas fulla av mindfulness. Ljusstakarna i serien Flow passar till både värmeljus, blockljus och blommor och hämtar sin inspiration från vattnet, som liksom flytande glas är i konstant rörelse och ger designen den eftertraktade känslan och en vacker optisk effekt när ljusets låga skapar reflektioner på bordet.

I nästan 200 år har Holmegaards dna varit synonymt med glas i alla dess former. Genom tiden har trender och mode påverkat designen och färgerna i glaset, men glasets flytande karaktär är alltid densamma. När glaset värms upp i eld får materialet liv och rörelserna i det varma glaset får en helt egen rytm som glasblåsaren tolkar och håller vid liv med sitt andetag. Med lanseringen av Flow firar Holmegaard glasets sensualitet och tidlöshet. Designen skapades av Marion Fortat, Design Brand Manager på Holmegaard och dessutom själv aktiv glasdesigner – och för henne har det varit avgörande att skriva in den ikoniska glastillverkaren i den moderna tidsandan. Här har ”mindfulness” och ”flow” aldrig varit viktigare. ”När vi är inne i ett flow är vi 100 % närvarande i det vi gör, vi fokuserar på glädjen och glömmer för en stund världen utanför – och det är precis det tillståndet jag har försökt att lägga in i designen Flow, där värmen och harmonin sprider sig i hemmet när ljusen tänds i ljusstaken”, säger hon.

Glow with the flow

Precis som namnet antyder är Flow-designen uppbyggd kring rörelse. Designen är inspirerad av vattnet som enligt Marion Fortat har samma flytande egenskaper som glödande glas, och uttrycket i ljusstakarna påminner därför om när man kastar en sten i vattnet. Det är något meditativt med att se de mjuka vecken i glaset bli större och större, den optiska effekten är även avgörande när ljuset tänds i den stämningsfulla designen och reflektionen lägger sig som en dekorativ aura runt glaset.  Trogen den moderna ljuskulturen finns Flow både för värmeljus och blockljus i ofärgat och färgat glas, som är vackert att använda i par eller i en personlig mix, samt med rök och plommon som intensiva färgaccenter. Den stora storleken av Flow passar också bra som vas, där nyplockade blommor fulländar känslan av personlig stämning och välbefinnande i hemmet. 

Flow ljuslykta (H: 7,5 cm) munblåst i klart, blått, rök och plommonfärgat glas 249,00 kr (rek.)

Flow blockljusstake (H: 19 cm) munblåst i klart och blått glas kostar 499,00 kr (rek.)

I Flow-sortimentet finns dessutom en kronljusstake (H: 3,5 cm) i klart glas för 349,00 kr (rek.).

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.