19.09.2018  |  Business  |  Design

Balenciaga till Textilmuseet

Hyllad brittisk utställning till Borås.

Modeskaparen Cristóbal Balenciagas moderna arkitektoniska linjer revolutionerade modet i mitten av 1900-talet. Den 15 december öppnar utställningen Balenciaga – Master of Couture, producerad av Victoria & Albert Museum i London, på Textilmuseet i Borås. Utställningen, som visas till den 21 april 2019, fokuserar på formgivarens storhetstid under 1950- och 1960-talet.

”Vi har länge tittat på ett samarbete med Victoria & Albert och nu föll alla pusselbitar på plats. Jag är så glad att vi kan möjliggöra att fler får ta del av Balenciagas mästerverk här i Norden, det här är en dröm som går i uppfyllelse”, säger Eva Blomqvist, intendent på Textilmuseet.

I London har utställningen setts av över 272 500 besökare och sedan i mars 2018 är den på internationell turné. Svenska Textilmuseet är det enda i Europa där utställningen kan ses.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.