19.09.2018  |  Business  |  Design

Balenciaga till Textilmuseet

Hyllad brittisk utställning till Borås.

Modeskaparen Cristóbal Balenciagas moderna arkitektoniska linjer revolutionerade modet i mitten av 1900-talet. Den 15 december öppnar utställningen Balenciaga – Master of Couture, producerad av Victoria & Albert Museum i London, på Textilmuseet i Borås. Utställningen, som visas till den 21 april 2019, fokuserar på formgivarens storhetstid under 1950- och 1960-talet.

”Vi har länge tittat på ett samarbete med Victoria & Albert och nu föll alla pusselbitar på plats. Jag är så glad att vi kan möjliggöra att fler får ta del av Balenciagas mästerverk här i Norden, det här är en dröm som går i uppfyllelse”, säger Eva Blomqvist, intendent på Textilmuseet.

I London har utställningen setts av över 272 500 besökare och sedan i mars 2018 är den på internationell turné. Svenska Textilmuseet är det enda i Europa där utställningen kan ses.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.