04.07.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Broderi anglaise till bords

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Broderi anglaise är en av textilvärldens ikoner. Det nedtonade bomullstyget med ihåligt mönster klär både modefolk och hemmet och ger en känsla av ”cosy chic”, som är som skapat för skandinavisk inredning. Under våren lanserar Juna därför Celebrate: En kollektion med broderi anglaise i grått och vitt. Som namnet antyder hyllar den bordsdukningen med en informell dukdesign full av feminin naturlighet.

Med sin karismatiska charm, ljusa hår i en höstack och en garderob full med enkla bomullsmaterial blev Brigitte Bardot en internationell stilikon som fortsätter att inspirera. Även hemmet inspireras av hennes stil och broderie anglaise är mer modernt och trendigare än någonsin.  Här gäller less is more, men samtidigt är uttrycket fullt av taktila egenskaper som nu präglar textilvärlden. 

I vår lägger Juna textur och struktur till designformeln med Celebrate, som med sin mjuka och linneliknande yta och blommiga ornament ger en ren och lugn känsla i hemmet när bordet dukas och fylls med unik keramik och organisk design i trä. Celebrate finns i fyra längder och två nordiska naturnyanser, vitt och grått, och i serien finns också matchande servetter, som i och med slow living har blivit ett dekorativt måste i den moderna bordsdukningen. De skapar även en aptitlig volym vid varje kuvert.
Celebrate duk i 100 % bomull med broderieffekt finns i färgerna vitt och grått i fyra olika storlekar (150 cm × 220 cm, 150 cm × 270 cm, 150 cm × 320 cm och 150 cm × 370 cm) och kostar 699,00, 799,00, 899,00 och 999,00 kronor (rekommenderat pris).
Celebrate servetter (45 cm × 45 cm) kostar 349,00 kr (rek.) för 4 st.

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.