06.03.2019  |  Interior  |  Design

En hyllning till körsbärsträdet

Holmegaard lanserar japansk-dansk fusion.

Den munblåsta vasen Cado har tagits fram av den japanska formgivaren Fumie Shibata för Holmegaard. Vasen är en hyllning till körsbärsträdet och hur det slår ut i blom på våren, men demonstrerar samtidigt likheterna mellan japansk och dansk formgivning. Dess tudelade design har inspirerats av den japanska traditionen kado, som är ett sätt att arrangera blommor och växter. Den nedre delen är rosa och har formen av en vas med smal hals, medan den övre ligger som en löstagbar genomskinlig krans på och omkring det rosa glaset.

www.holmegaard.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.