02.07.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

En ny silverfågel i flocken

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Sedan den första sångfågeln flög över designlandskapet 2012 har Kay Bojesens fjädrade träfigurer vuxit till en brokig flock. Ofta är de färgglada sångfåglarna uppkallade efter Kay Bojesens egen familj, och nu finns en släkting i stamtavlan med ett särskilt ädelt ursprung. Vårens nyhet Georg, med silverpläterade fötter och näbb, hyllar Kay Bojesens bakgrund som utbildad silversmed hos den legendariska Georg Jensen och ramar in tidens maximalistiska trend med sin smaragdgröna färgprakt, där juveltoner, velour och inredning med blommor och växter gör hemmet till en personlig oas.

Kay Bojesen är känd som den danska designens främsta ”trädesigner” och för sin färgstarka personlighet som tog design och designfilosofi på allvar, men aldrig på ett tråkigt sätt.  Fram till början av 1930-talet hade han dock ädla metaller i blodet, Kay Bojesen var nämligen ursprungligen utbildad silversmed hos Georg Jensen och beskrev sig genom hela sin karriär som silver- och träsmed. 
Oavsett material är sinnesstämningen en speciell egenskap hos Kay Bojesens design. Han använde silver för vardagens bruksdesign och kombinerade jämn kvalitet med glädje – och med det mantrat i åtanke släpper Kay Bojesen Denmark nu ut silverfågeln Georg. 


Precis som sina artfränder är Georg är tillverkad i målat bokträ med mjuka, gröna linjer som gör ytan taktil och färgglad. Med sina gnistrande silverdetaljer på fötter och näbb passar vårens nya sångfågel också på presentbordet för studentfester, bröllop och andra bemärkelsedagar.    
Nu finns det flera möjligheter att träffa på Kay Bojesen. Konstmuseumet Trapholt presenterar den största och mest omfattande utställningen hittills om den innovativa och lekfulla hantverkaren, vars träfigurer har blivit ett kännetecken för dansk design och kultur: Kay Bojesen – Humøret i dansk design. Utställningen pågår fram till 10 juni 2019.
Sångfågeln Georg i målad bok med silverplätering (H: 16 cm) kostar 749,00 kr (rekommenderat pris) och är tillgänglig från början av mars.

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.