23.11.2018  |  Business  |  Ledning & drift

Färre konkurser i oktober

Positiv utveckling för handeln.

Färska siffror visar på en positiv utveckling för detaljhandeln. Enligt UCs konkursstatistik för oktober månad minskade antalet konkurser med 17 procent jämfört med samma period förra året. Flera andra branscher dras med fortsatt ökande konkurser, bland annat byggbranschen där konkurserna ökade med 7 procent.

”Detaljhandelskonkurserna minskar även denna månad, vilket är lite förvånande med tanke på de förändrade köpmönster vi ser. Allt mer av handeln sker på nätet idag och antalet butiker blir färre”, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

UCs konkursstatistik omfattar aktie-, handels-, och kommanditbolag samt övriga juridiska personer. På hemsidan finns statistik över konkurser på länsnivå.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.