05.12.2018  |  Business  |  Branschnytt

Fler äldre handlar på webben

Klyftan minskar mellan yngre och äldre.

Äldre svenskar har de senaste åren stått för den största procentuella ökningen av e-handelns tillväxt. Det visar undersökningen Svensk E-handel 2018 från företaget DIBS, som levererar betalningslösningar på nätet.

”Äldre som kanske har svårt att ta sig till fysiska butiker drar nytta av att bekvämt kunna handla vissa saker på nätet”, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på DIBS.

De senaste fem åren har andelen äldre som handlar på nätet ökat från 80 till 85 procent, jämfört med snittet som legat stadigt på cirka 90 procent. Inom den mobila e-handeln där numera omkring 60 procent av svenskarna handlar har andelen äldre nästan fördubblats.

Äldre handlar främst varor på nätet, framförallt inom kategorin kropp och hälsa samt kläder.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.