08.03.2019  |  Interior  |  Design

Formgivaren Åsa Jungnelius prisad

Kvinnliga designers dominerade Form Award 2019.

Kvinnliga formgivare tog hem fyra av fem kategorier i tidningen Forms designutmärkelse Form Award 2019. Till årets formgivare utsågs Åsa Jungnelius som bland annat designar för Kosta Boda. Övriga pristagare var Lisa Hilland, Ingegerd Råman samt två Beckmanselever och ett studentkollektiv från Linnéuniversitetet som handletts av formgivaren Petra Lilja. Om årets designer Åsa Jungnelius skriver juryn: ”Oavsett om hon skapar en konstnärlig gestaltning för en hel tunnelbanestation eller en spagettiliknande väggkrok har Åsa Jungnelius full kontroll över sina uttrycksmedel. Till årets möbelmässa kom hon i sällskap av de formgivare som deltog i den ambitiösa satsningen NM&, med nyskapade designobjekt för Nationalmuseum. Lika hemtam på konstgallerier som i hantverks- och designsammanhang är Åsa Jungnelius en av vår tids största formstjärnor.”

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.