29.11.2018  |  Business  |  Branschnytt

Google Pay lanseras i Sverige

Visas tokensystem står för säkerheten.

Från och med nu kan svenska visaanvändare med konto hos Nordea, Länsförsäkringar Bank och Sodexo börja använda Google Pay för betalning i butik och i appar. För att göra betalningen säker ersätts kundens känsliga kortuppgifter som kortnummer, utgångsdatum och säkerhetskod med en unik digital kod, en så kallad token, så att uppgifterna inte behöver delas.

”Med Google Pay utökar vi möjligheterna för svenska visakunder att använda mobilen för smidiga, snabba och säkra betalningar, oavsett om det gäller kontaktlösa betalningar i butik eller betalning i appar”, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.