19.12.2018  |  Furniture  |  Design

Mylhta inspireras av Jämtlands natur

Lisa Hilland lanserar nytt varumärke.

I september lanserade industridesignern och formgivaren Lisa Hilland nya varumärket Mylhta på London Design Fair. Nu introduceras varumärket i Sverige. Mylhta, som betyder hjortron på jämtska, är ett svenskt designföretag som inspirerats av den jämtländska naturen, med fokus på hållbarhet, kvalitet och design. Kollektionen förenar naturliga material med genuint hantverk och modern produktion. Såväl möbler som inredningsdetaljer i form av accessoarer ingår.

”Samtliga möbler och produkter tillverkas i miljövänliga material som renskinn från ett lokalt garveri i Lappland, keramik från en liten familjedriven fabrik och svenskt trä från ett lokalt snickeri”, säger Lisa Hilland.

www.mylhta.se

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.