Nyhedsarkiv

Belysning

Portabel ljusskulptur

DCW éditions i samarbete med Éric De Dormael.

Ledning & drift

Certifierat hållbar och god design

Hållbarhet är inget nytt i den danska designvärlden. Framförallt unga designers och nystartade verksamheter påtalar ofta vikten av hållbarhet. För dessa unga verksamheter, som till exempel Lind DNA, är det en självklarhet att design är hållbar.

Branschnytt

Apple lanserar kreditkort i USA

Apple Card ska komplettera Apple Pay.

Food

Finalister klara till Årets Kock

Tävlingen avgörs i Stockholm i september.

Utrustning

Gourmetpannor från Pillivuyt Gourmet

Rhinen är Pillivuyt Gourmets nya serie av högeffektiva aluminiumstekpannor som utstrålar äkta gourmetstil.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Körglädje från Kay Bojesen

Även om Kay Bojesen arbetade i klassiska material som silver och trä var han ovillkorligen en framtidsman. Som funktionalist fascinerades Bojesen av tidens strömlinjeformade linjer och moderna mekanik, och när bilboomen verkligen tog fart på 1930-talet inspirerade den honom till en rad dynamiska mönster. Hit hör Limousinen, skapad i samarbete med möbelarkitekten Ole Wanscher, som bland de enklaste och mest eleganta, och nu rullar Kay Bojesen Denmark ut den lyxiga cabrioletmodellen ur garaget i två varianter bestående av både körglädje och snygg design.

Sponsrat innehåll

Tabletop

Ta med lite av höstens färgpalett till bordet

Hösten är en av de mest färgrika årstiderna. När trädens löv på hösten flammar upp i röda och gula nyanser bjuder det vackra höstscenariot in till mys och trivsel.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Möbelmässan Göteborg

Möbelmässan Göteborg är tillbaka i en ny och större version i nya och mer centrala lokaler mitt i Göteborg.

Accessories

KitchenAid goes green

KitchenAids legendariska köksmaskin lanseras nu i en exklusiv palmgrön nyans- Pebble Palm som för in naturen i köket.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

UPS kan bli först med drönarleveranser

Logistikföretaget kan få tillstånd i USA redan i år.

Utrustning

Tysk kvalitet för kök och bord

I höst lanserar Sebastian AB mer än 50 innovativa och funktionella produkter från RÖSLE - den ledande tillverkare av köksredskap och köksutrustning med oöverträffad tysk kvalitet.

Sponsrat innehåll

Tabletop

Kopp med klassisk förebild

Royal Copenhagen utökar sin julservis.

Utrustning

Dricker du filterkaffe?

Sage är redo med marknadens bästa kaffemaskin

Sponsrat innehåll

Utrustning

iRobot bjuder in dig

Deltar du på IFA-mässan i Berlin? Kom då förbi iRobots monter, och låt dig imponeras av innovativa robotar, delta i intervjuer och upplev de många spännande demonstrationerna under hela mässan.

Sponsrat innehåll

Accessories

Ny rumsdoftserie från Himla

Pure är designad för att pryda sin plats.

Tabletop

Serveringsnyhet från Pillivuyt på bordet

NYHET: Skapa en fransk stil på bordet med denna nyhet från Pillivuyt som visar upp dina maträtter och bakelser på bästa sätt.

Sponsrat innehåll

Tabletop

Luigi Bormioli för bordet och baren

Höstens största nyheter från det italienska glasbruket är tre helt nya serier - Talismano, Diamante och Roma 1960. Alla glas är utformade för att få ut det bästa av din drink eller ditt vin - med gnistrande klart glas som är dubbelt så starkt

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Amazon utreds av EU-kommissionen

E-handelsjätten kan ha brutit mot konkurrensregler.

Utrustning

Garonne Mini - Nyhet från Pillivuyt Gourmet

Små gjutjärn för perfekt stekning och servering. Serien Garonne Mini från Pillivuyt Gourmet är tillverkad av ett robust gjutjärnsmaterial.

Sponsrat innehåll

Tabletop

Nyheter i Toulouse-serien

NYHET: Med de tre nya tilläggen till Pillivuyts Toulouse-serie är det nu ännu enklare att skapa en bordsdukning utöver det vanliga.

Sponsrat innehåll

Utrustning

Somme - Nyhet från Pillivuyt Gourmet

3-lagers kokkärl för alla dina kulinariska upplevelser från Pillivuyt Gourmet. Serien Somme har tillverkats med en tre-skiktskonstruktion som utnyttjar materialens egenskaper optimalt.

Sponsrat innehåll

Belysning

Ljuspunkt att hänga upp

Trådlösa Bolleke lyser upp inne eller ute.

Branschnytt

Designbase breddar och lanseras nu i Norge

Till augusti 2019 lanseras en norsk systermedia och onlineplattform till Designbase, som är den ledande communitymedian för design och inredning i Danmark och Sverige. Norska Designbase är baserad på magasinets framgångar i Danmark och Sverige samt på representationen av dansk design i Norge, både på mässor och i detaljhandeln.

Textil

Intervju: Shyness Interior

Inför mässäsongen gör vi en snabb intervju med Anna Bilén, grundare av Shyness Interior. Bland annat berättar hon om deras nyheter och hur hon får inspiration till nya kollektioner.

Utrustning

Marne - Nyhet från Pillivuyt Gourmet

Nytt köksredskap för matentusiasten från Pillivuyt Gourmet. Serien Marne har en modern design, tillverkad av kolsvart aluminium med nitar samt handtag av polerat stål.

Sponsrat innehåll

Ledning & drift

20 år med Normann

Det hela började 1999 – och det betyder att Normann Copenhagen i år fyller 20 år! Varumärket är därmed en integrerad del av den danska och skandinaviska designbranschen, med flera produkter som har varit med ända sedan starten och som redan kan betecknas som designikoner, samt ett stort utbud av nyheter. Det är inget fel på tempot hos det danska designföretaget, som nu sätter fokus på fler internationella marknader och spännande samarbeten.

Ledning & drift

FNG köper Ellos

Koncernens nye ägare stödjer Europaexpansion.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.