Nyhedsarkiv

Design

Bra design blir man glad av att använda

”Vi försöker alltid tillföra mervärde till vår design. Men det viktigaste är det där odefinierbara ’lilla extra”. Det säger Claus Jensen som tillsammans med Henrik Holbæk drivit Tools i 35 år. De senaste 25 åren har de två designat för Eva Solo. Formspråket är enkelt och minimalistiskt och med den dämpade estetiken har de genom åren skapat Eva Solo-serier som för länge sedan blivit designklassiker.

Tabletop

Stämningsfulla stunder med Lyngby Glas

Nu välkomnar Lyngby Glas våren med nya, läckra highball- och whiskyglas i den vackra Sorrento-serien.

Sponsrat innehåll

Design

Låt våren skimra i guld

Den nya färgen Golden sand från Eva Solo hyllar ljuset och glöden som skapar de där speciella ögonblicken tillsammans med familj och vänner

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Tammer Brands tar nästa steg

Finska Tammer Brands gör en exportsatsning mot den skandinaviska marknaden och ställer bland annat ut på Formex i januari. Företaget ser stor tillväxtpotential i Sverige, berättar Mats Jönsson, som är nytillträdd Scandinavian Sales Director.

Food

Tisdag 21/2-2023 är det internationell pannkaksdagen!

Se här hur du enkelt gör pannkakor

Sponsrat innehåll

Food

Ninja Foodi Airfryer Dual Zone AF300EU kåret til ”Godt Kjøp”

Ninja airfryer AF300EU har været en del af en større test hos Tek.no hvor man testede alle premiummodeller, og Ninja airfryeren får rosende ord med på vejen

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Elon avyttrar varumärket Em home

Nya ägaren Svenska Hem tror på synergieffekter

Branschnytt

Så utvecklas Amazons svenska satsning

Två år efter premiären står det klart att Amazons svenska etablering inte blev den stora omstöpning av e-handeln som många hade förutsett. Men för flera svenskt inredningsföretag, bland andra Linum, har plattformen visat sig ha stor tillväxtpotential.

Tabletop

Elegant och lekfull vardag

Höganäs Keramik presenterar Daga

Branschnytt

Freddy Sobin lämnar Kicks Group

Rekrytering av ny VD pågår

Utrustning

Matglädje utomhus

Fiskars utökar serien Norden

Design

Våren bjuder på rogivande blått

Den nya färgen Blue sky från Eva Solo för tankarna till den klarblå sommarhimlen och det vackra havet

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Utställarrekord på Messe Frankfurt i februari

Ambiente, Christmasworld och Creativeworld går parallellt

Dekoration

Med filtdjuren på en fantastisk tillväxtresa

Én Gry & Sif grundades för 22 år sedan när systrarna Gry och Sif föll för den fina tovningstekniken och för nepalesiska kvinnors glada och öppna sinnen. Idag tovas produkterna fortfarande av kvinnor i Nepal och i Danmark har företaget på kort tid växt från två till 15 anställda. För de tovade tingen harmonierar perfekt med tidsandan.

Tabletop

Massor av charm från Villa Collection Denmark

Hantverk i läcker kvalitet. Det är porslinsserien Fjord från Villa Collection Denmark som nu adderar en stor tallrik till sortimentet av serviser som är kända för sina fantastiska färger och ytor. Bokstavligt talat. För det finns inte två porslinsföremål

Sponsrat innehåll

Tabletop

Syditaliensk atmosfär från Lyngby Glas

Lunch i den varma vårluften på terrassen och de långa, ljusa sommarkvällarna närmar sig. Med vackra nyheter från den färgstarka serien Sorrento, som liksom staden med samma namn är själva sinnebilden av syditaliensk atmosfär, välkomnar Lyngby Glas ljuset.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Nyheter, innovationer och välkända namn tar plats på Stockholm Furniture Fair 2023

Efter två års uppehåll är det äntligen dags för Stockholm Furniture Fair 2023 att slå upp portarna igen. Som världens största plattform för skandinavisk design med över 400 utställare inom möbel- och belysningsindustrin attraherar mässan professionella besökare från över 100 länder. För 2023 presenteras ett flertal nyheter, som den nya plattformen Älvsjö gård för experimentell design och design i limiterad upplaga. Älvsjö gård ligger i en av de äldsta fortfarande existerande herrgårdarna i Stockholm, ett stenkast från mässan. ”Att kunna erbjuda en experimentell plattform precis bredvid vår traditionella möbelmässa är en viktig del av vår strategi framåt. Vi vill spegla vad som händer i designbranschen, säger Hanna Nova Beatrice, projektledare för Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Bergendahls skapar nytt affärsområde

KitchenTime och Granit samlas under Bergendahl

Branschnytt

55:e IHGF Delhi-mässan – våren 2023

15-19 Mars 2023 kommer IHGF Delhi Fair att hållas på India Expo Center & Mart, Delhi NCR med över 3000 utställare i 16 hallar och 900 mart showrooms.

Branschnytt

Konkursvåg i november

Detaljhandeln hårdast drabbad

Design

Stort fokus på färger, hållbarhet och hantverk på årets första Formexmässa

Tisdag den 17 januari öppnar vårens stora inredningsevent Formex på Stockholmsmässan. På entrétorget möts besökarna av utställningen ”Dimensions of Colour” skapad av prisbelönta Tekla Evelina Severin, färgernas mästare och tillika inredare. En 250 meter stor rumslig byggnation som är en tolkning av Formex huvudtema Colour vibes. Årets scenprogram innehåller många kända namn som Halvor Bakke, MaxJenny, Ernst Kirschsteiger, Karl Fredrik Gustafsson, Lena Nyholm, Gustav Ovland, Stefan Nilsson, Frida Trendenser och Celia B Dackenberg med flera. På öppningsdagen delas dessutom två priser ut, Formex Sustainability Award och Design Talent.

Sponsrat innehåll

Design

Nytt designpris med skandinavisk bredd

Scandinavian Design Awards lanseras under Stockholm Design Week

Utrustning

Elegant och lekfull vardag

Höganäs Keramik presenterar Daga

Dekoration

Återutgivna original

Iittala firar Alvar Aaltos 125-årsjubileum

Tabletop

La Rochère - Franskt glashantverk sedan 1475

Vackra glas för både vardag och fest!

Sponsrat innehåll

Design

Färger med värme

Vauni i designsamarbete med med Tekla Severin

Food

Bedst i test - Ninja Foodi Airfryer Dual Zone AF300EU vinder stor test

Ninja airfryer AF300EU har netop vundet den store svenske airfryer test hos Råd & Rön, hvor der blev testet 45 forskellige airfryer op imod hinanden.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.