Nyhedsarkiv

Trends

Framtidens återvunna, hållbara material

Vilka material ska vi använda i framtiden? Och kan vi kanske använda avfall för att tillverka nya produkter? Det var några av frågorna som ställdes vid den progressiva utställningen av framtidens hållbara material, Circular materials for future dining, på Ambiente i Frankfurt.

Ledning & drift

Spam är förbjudet, men vad innebär det egentligen?

Förbudet mot spam innebär att man inte får skicka elektronisk marknadsföring såvida inte mottagaren har samtyckt till det. Och om man saknar samtycke, finns det något man kan skicka ändå?

Tabletop

Härterum och umgänge

Food

25-års jubileum

Ska du på födelsedagsfest?

Sponsrat innehåll

Tabletop

Nya stengodsset

Tabletop

Duka upp med japaninspirerad keramik

Design

3daysofdesign: Formland och Magasin bjuder in till utställningen Terrassen & Salonen

När 3daysofdesign går av stapeln 7–9 juni 2023 i Köpenhamn, slår varuhuset Magasin i samarbete med interiör- och designmässan Formland för första gången upp dörrarna till den exklusiva utställningen Terrassen & Salonen.

Sponsrat innehåll

Textil

Abstrakt skönhet

Accessories

Få det perfekta greppet om tårtan.

Skär upp tårtan med en stilfull tårtspade – den perfekta presenten till brudparet och ett stilfullt inslag på alla tårtbord.

Sponsrat innehåll

Accessories

Ordning på grejerna

Utrustning

Hälsosam livsstil: Tar du vara på varje droppe?

Spara pengar, lev mer hälsosamt och boosta din energinivå och allmänna välbefinnande med Kuvings REVO830. Ta vara på all frukt och grönt och avnjut ett glas av livets elixir.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Bolia öppnar sin första butik i Spanien

Ganska nyligen öppnade Bolia sin 80:e butik i hjärtat av Barcelona. Det var också designvarumärkets första butiksöppning i Spanien.

Utrustning

För pizzaälskare

Dekoration

Bekänner färg

Design

Genses populära serie Dorotea utökas med ny produktkategori, formgiven av Monica Förster

I samarbete med den internationellt erkända och prisbelönta svenska designern Monica Förster presenterar Gense ny produktkategori i kollektionen Dorotea.

Sponsrat innehåll

Outdoor

Hållbarhet är huvudfokus för utomhussäsongen

Utomhussäsongen står för dörren och ute i butikerna handlar det mycket om att inspirera kring livet i trädgården, på terrassen, balkongen, stranden, båten eller i skogen. På spoga+gafa i Köln definierades sommarens utomhustrend, och det råder inget tvivel om att hållbarhet blir avgörande.

Branschnytt

”Collaborate” är temat för nästa Designers’ Saturday

Vartannat år samlar Designers’ Saturday fler än 6 000 yrkesverksamma och 160 utställare, som får möjlighet att dela inspiration och kunskap samt knyta nya kontakter. När biennalen hålls för 20:e gången, 8–10 september i Oslo, har man valt att sätta fokus på hur viktigt det är med samarbete i den tid vi lever i nu.

Design

Havets vågor

Tabletop

Den nordiska hedmarken

Outdoor

Mjuka sittplatser

Dekoration

Miljövänligt ljus för sommarens mys

Att ha tänt 500 LED-lampor från Sirius Company åtta timmar om dagen i en månad kostar 36,75 kr. Det finns alltså ingen anledning för butiker att inte sälja all den belysning som skapar mys i trädgården och hemmet. Men Sirius Company tänker längre än så och har lanserat en laddstation för lampor med uppladdningsbara batterier, så att man både sparar pengar och slipper bortskaffa batterier stup i kvarten.

Textil

Heimtextil 2024 får nytt segment: mattor

Mässan har optimerat användningen av sina hallar och introducerat det nya produktsegmentet Carpets & Rugs, och med detta väntar sig Heimtextil – mässan för hem- och kontraktstextilier i Frankfurt – mängder av internationella besökare och utställare.

Tabletop

Äntligen är det glassäsong igen!

Ta din glass till en ny nivå och servera den snyggt i La Rochères dessertskålar.

Sponsrat innehåll

Dekoration

En hyllning till rosen

Food

Uhmmm jordgubbar

Sommar är lika med läckra saftiga jordgubbar

Sponsrat innehåll

Accessories

Tänk innanför boxen och minska matsvinnet.

Använd en smart och praktisk to go-burk och begränsa användningen av aluminiumfolie och engångsplast.

Sponsrat innehåll

Accessories

Förtjusande glasvas

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.