12.10.2018  |  Interior  |  Design

Primula

En glasklar återlansering från Holmegaard.

Jacob E. Bang är känd som Danmarks första industriella designer och upphovsman till funktionalismen inom dansk glasdesign. Hans uttryck är på samma gång folkligt och virtuost. Som kreativ chef för Holmegaard Glasværk var Bang med om att sätta dansk konstindustri på världskartan. Holmegaard presenterar nu en återlansering av Primula: en munblåst vas med optiskt mönster baserad på Bangs originaldesign. Den mjukt böjda formen är munblåst med ett avancerat streckmönster längs sidorna. Mönstret ger vasen en elegant optisk effekt, medan det samtidigt refererar till den skandinaviska traditionen med randiga textilier och tapeter. Den klara Primula-vasen får dessutom sällskap av en mindre, färgad variant i kulörerna blomma och smoke. Trogen Jacob E. Bangs originaldesign lanseras Primula i en större version i klarglas, som passar bra för retrointeriör och blomsterpynt, men vasen är även vacker att använda ensam utan innehåll.

www.holmegaard.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.