15.07.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Rå ut i det blå

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Junas kollektion Rå såg dagens ljus förra året i samarbete med matlagningsprofilen Jesper Vollmer från mathuset med samma namn – och den smakfulla textilserien har redan många fans bland både fackfolk och foodies. Populariteten har gett Juna smak för mer inspiration från det professionella köket och under våren utvidgar varumärket därför serien Rå med två nya utomhusprodukter som tar gastronomin ut under bar himmel: en picknickväska med detaljer inspirerade från arbetskläder och en hållbar picknickfilt i återvunnen plast.

Hållbarhet är en regel i det moderna köket – även för kocken Jesper Vollmer som för 10 år sedan stod vid spisen i det danska kungahuset. Här blev rester en naturlig ingrediens i de kungliga maträtterna och idag när Jesper Vollmer driver koncepthuset Rå på Bornholm har han fortfarande stort fokus på matsvinn och på att utnyttja naturens resurser. Samma prioritering har det danska textilvarumärket Juna som nu utvidgar designsamarbetet med just Jesper Vollmer med två nya picknickprodukter som bygger på kockens sinne för detaljer och tar skogsturens accessoarer till nya, lyxiga höjder med den ultimata picknickkorgen och -filten.

Lediga dagar med denimdetaljer och gott samvete

Även om kollektionen Rå har rötter i det professionella köket, är vårens nyheter skapade för dagar när köket har ledigt och vi tar matglädjen och matlagningen ut i det fria. Både picknickväskan och -filten hyllar på så sätt det goda hantverket med arbetsdetaljerna från denimkulturen där stickningar är markanta och med nitar som en extra detalj. Picknickväskan från Rå finns i två varianter – skogsgrönt och svart – i 100 % bomull med robusta handtag och en låsrem i kärnläder, designad med en bred botten och funktionella fack för bestick, flaskor, tidningar och iPad som gör den som perfekt för att transportera delikatesser, dryck och läsning stabilt i handen, i bilen eller på cykelstyret. 

Rå-seriens signatur, kärnlädret, går också igen i säsongens nya picknickfilt som är lätt att rulla ihop och ta med på utflykt i det praktiska läderbandet. Den slitstarka filten har massor av plats både för ett snabbt glas rosé vid strandkanten och för en stadspicknick i parken där den medhavda maten kan avnjutas med extra gott samvete. Varje filt från Rå är nämligen tillverkade av 120 återanvända plastflaskor, och den minimalistiska beige designen med svarta ränder tål självklart ändå maskintvätt när utelivet sätter spår.

Juna Rå picknickväska i 100 % bomull finns i färgerna skogsgrönt och svart och kostar 699,00 kr (rek.).

Juna Rå picknickfilt (130 cm × 190 cm) i 100 % återvunnen plast i beige med svarta ränder kostar 549,00 kr (rek.)

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.