15.03.2019  |  Bloom  |  Utrustning

Robomow RX50u: Det nye, kloke familiemedlemmet

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Robomow utvidgar nu sin RX-serie med den nya kompaktroboten RX50u. Med en rekommenderad gräsmattstorlek på upp till 400m2 är denna nya modell lämplig för mellanstora och stora trädgårdar.

Snart startar gräsklipparsäsongen, och Robomow är redo med lanseringen av den splitternya robotgräsklipparen RX50u. Denna modellen har en körtid på upp till 180 minuter och rekommenderas för trädgårdar på upp till 400 m2. RX50u är det senaste tillskottet i Robomows framgångsrika RX-serie. Den nya roboten sätter nya standarder inom komfort med det kraftfulla och uppladdningsbara 12V Li-Ion-batteriet. Tack vare den patenterade mulch cleaner* (självrengörande system), som är helt unikt på marknaden, avlägsnar RX50u automatiskt gräsklipp från roboten under körning, och rengör samtidigt det fjäderupphängda klippsystemet.  

Stabilitet är kodordet
RX50u är utrustad med en ännu bättre manöverduglighet på grund av den unika metallglidaren. Medan den elegant glider över gräsmattan, undviker den enkelt hinder, och klarar dessutom smala passager samt skarpa hörn. Även på våta ytor förblir RX50u stabil, eftersom den är utrustad med dubbade hjul, som får ett fast grepp i det våta gräset. 

Kort process tack vare effektiva klingor
Med säkerheten i topp och den kraftiga stålklingan garanterar roboten en effektiv klippning på mellan 15–45 mm och en klippbredd på hela 18 cm. Det avklippta gräset förmultnar snabbt och naturligt, vilket säkerställer, att fukten och mineralerna förblir i jorden. Du får en fin och frisk gräsmatta, och är inte längre besvärad av att klippa gräsmattan.

Högre prestanda, mindre underhåll
Eftersom klippsystemet på alla modellerna i RX-serien är fjäderupphängda, anpassar alla maskinerna sig optimalt till terrängen. Resultatet blir perfekt – oavsett terrängen. Robotgräsklipparen kan dessutom utrustas med en mulch cleaner (självrengörande system), vilket gör den till den enda gräsklipparen på marknaden med ett patenterat system, som kontinuerligt håller klippsystemet rent från avklippt gräs. Du får därmed en högre prestanda samt mindre underhåll.  

Intelligenta robotgräsklippare
RX50u kan kontrolleras via din smartphone, där du enkelt och bekvämt gör alla inställningar, och finner goda råd, tips och tricks för installation, användning och underhåll. RX50u ger dig full komfort, och med RoboHome* får roboten en trygg förvaring.  

*Mulch cleaner och RoboHome är tillgängliga som extratillbehör.

Tillgänglighet och pris
Den nya RX50u finns i butikerna, och rekommenderat pris är: SEK 9 199,-

Om Robomow
Robomow marknadsför och säljer robotgräsklippare över hela världen. Robomow grundades 1995, och är ledande tillverkare inom robotgräsklippare. Företaget fusionerade 2017 med MTD Products. Robomows state-of-the-art, prisvinnande robotgräsklippare är utformade med användning av unik proprietärteknik, som alla har varit under utveckling i mer än två årtionden, och är inspirerade av önskan om att göra livet lättare och mer behagligt. MTD Products står i dag för distributionen av WOLF-Garten, Cub Cadet och MTD-brands. MTD har huvudkontor i Cleveland, Ohio, och har över 10 000 anställda över hela världen, fördelade på 183 länder. Företaget är familjedrivet, och leds idag av tredje generationen.  MTD grundades 1932 av tre tyska ingenjörer.

Länk till high-res bilder: http://media.witt.dk:8080/_U2WVnn6xmfA3tR
För mer info: www.robomow.se
YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=S6P_fw-G4_8

För ytterligare information kontaktas:

Ture Vester
Product Manager
Tlf: +45 21 31 55 51
Mail: tuv@witt.dk

Mer från Witt Sverige AB

Witt Sverige AB

www.wittsverige.se

Witt A/S är Nordens starkaste brand house. Vi representerar och har agentur för en lång rad internationella varumärken, men utvecklar och distribuerar också produkter under eget namn. Gemensamt för våra många olika varumärken är, att de utvecklar exklusiva produkter och apparater till hemmet med fokus på god design. Witt har bl.a. utvecklat sin egna serie av hårda vitvaror i strömlinjeformad, nord…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.