02.10.2018  |  Interior  |  Branschnytt

Säg hej till björngänget

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Kay Bojesens djurcirkus har en vitt förgrenad stamtavla som hyllar hela djurriket – från savannens djur till husdjur och fåglar.

Bojesens universum är med andra ord en stor och lycklig familj. Flera av djuren har dessutom själva bildat familj, med designvarianter i olika storlekar och färger.

Efter apflocken och den färgglada fågelkolonin är det nu den knubbiga björnens tur att växa till sig, när Kay Bojesen Denmark ger den kända designen i ek och lönn en fullvuxen björn på 25 cm.

Kay Bojesens trädjur blir till älskade familjemedlemmar som stannar livet ut hos de lyckostar som får lägga vantarna på denna designikon. Det gäller naturligtvis också den knubbiga björnen som också har en alldeles egen släkthistoria. Inspirationen till sin exotiska björn hämtade Bojesen på Köpenhamns Zoo, när björnungen Ursula stöttes bort av sin mamma och istället togs om hand av självaste zoodirektören och hans hustru. Den här solskenshistorien satte fart på Bojesens livliga fantasi, och han skapade den här mjuka björnen som är lätt att krama trots det hårda träet. 

Big Bear
Till skillnad från den livliga och tjuvaktiga apan är Kay Bojesens björn kärleksfull och söt – och det är ingen händelse att Bojesen gav sina berömda träfigurer vissa mänskliga drag. Bojesen jämför gärna sina trädjur med små barn och menade att designen skulle ha liv, blod och hjärta, så att man vill ta hand om den. Och just så är det med den fina björnen, som är lätt att tycka om och vilja ta hand om. De mjukt välvda linjerna i ljust och mörkt trä ger designen ett naturligt uttryck och en verkligt skandinavisk känsla. Eftersom den har vuxit 10 cm sätter björnen från och med i höst ännu större prägel på sin omgivning i moderna bostäder.

Kay Bojesen Denmark Björn (H: 25 cm) kostar 2 799,00 SEK (rekommenderat pris).

Nyheten finns i butik från mitten av september.

Bilder och pressmeddelanden kan laddas ned från www.kaybojesen-denmark.se  

Information om närmaste återförsäljare finns på tel. +45 45 88 66 33

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.