27.03.2019  |  Dining  |  Tabletop

Sätt ram på middagen

Jasper Morrisson designar för Iittala.

Den världskända designern Jasper Morrison har använt en eklektisk mix av material till att skapa sin nya designkollektion för Iittala.

Den nya kollektionen har fått namnet Raami som på finska betyder ram.

"Jag har en känsla av att det matchande porslinet har spelat ut sin roll. Det som betyder något idag är atmosfären. Jag har märkt att ett bord som är täckt med omaka men väl valt porslin ger en mer informell och därmed avslappnad atmosfär", säger Jasper Morrison i ett pressmeddelande.

Raami är en kollektion med tallrikar, koppar, tekannor, glas, fat och skärbrädor. Men delarna är skapade i tre olika material och får därmed olika uttryck; det räfflade glaset som vattenglas, karaff och ljusstakar är skapade i lek med ljus och ger ett levande och föränderligt uttryck. Vinglasen är istället enkla och eleganta på sin fot. Det vita porslinet används till tallrikar, koppar, äggkoppar och tekannor. Och serveringsfaten är uthuggna i trä som ger en naturlig värme och en rustik motvikt till de kalla glatta materialen.

www.iittala.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.