Sebastian AB

www.sebastian.se

Produkter:

Bordsserviser och bordkonst, Forvaring, Hemtextil, Hushållsapparater, Köksmaskiner, Köksutrustning, Konst och dekoration

Om

Sebastians historia i kort

1939: Thuesen Jensen grundas av A. Thuesen Jensen

1971: Verksamheten omvandlas till aktiebolag, Thuesen Jensen AS

1985: Svensk filial öppnas, dotterbolag, Sebastian AB

1990: Norsk filial öppnas, dotterbolag, Bastian AS

 

Allt för kök och bord 

Sebastian AB är ett skandinaviskt house…

Läs mer  

Om

Sebastians historia i kort

1939: Thuesen Jensen grundas av A. Thuesen Jensen

1971: Verksamheten omvandlas till aktiebolag, Thuesen Jensen AS

1985: Svensk filial öppnas, dotterbolag, Sebastian AB

1990: Norsk filial öppnas, dotterbolag, Bastian AS

 

Allt för kök och bord 

Sebastian AB är ett skandinaviskt house of brands med flera av de starkaste varumärkena inom kök och bord, bl a Pillivuyt, Alfi 

KitchenAid, Illy, Wesco, Magimix, Mauviel och Lion Sabatier.

Produktportföljen är bred, alltifrån elprodukter, köksredskap, kokkärl, bestick, termoskannor och knivar.

Nyckelordet är kvalitet – vilket både gäller våra produkter och i vårt dagliga arbete.  

TJ GROUP har idag mer än 60 medarbetare i Norden. Merparten av dessa har sin bas i Glostrup, Danmark där huvudkontoret, lagret och där det danska showroomet finns.

Brands

RÖSLE

RÖSLE GmbH & Co. KG, Marktoberdorf, Bayern, Tyskland. Familjeverksamheten RÖSLE grundades 1888 av Karl Theodor Rösle. 1903 producerades de första köksredskapen, sedan dess har Rösle skapat historia med sina innovativa köksprodukter i utmärkt tidlös tysk kvalitet där passion för matlagning, läcker design och funktionalitet är avgörande.

RÖSLE producerar ett väldigt stort urval av köksredskap samt grytor och pannor. Alla produkter är av hög kvalitet och är - med respekt för verksamhetens traditioner - skapt för en modern livsstil och gör livet i köket enklare.

RÖSLE har genom åren vunnit många designpriser för sina karktäristiska och populära produkter, oftast gjorda i 18/10 rostfritt stål.

Pillivuyt

År 1818 köpte en ung man av schweizisk ursprung, Jean Louis Richard Pillivuyt, en gammal tegelfabrik belägen i hjärtat av Frankrike, i en by nära vinregionen Sancerre. Han kom – senare i samarbete med sonen Charles – att skriva historia.

PILLIVUYT framställer själv sin porslinsmassa. Materialen i det unika porslinet - tillsammans med en extremt hård glasyr och en bränning vid ca. 1400° C - gör PILLIVUYT extra starkt och hållbart. PILLIVUYT-porslinet är mycket slag och stöttåligt samt tål stora temperaturskillnader. Alla delar är ugnsfasta och särskilt lämpade till mikrougn - även direkt från frys till ugn (från -30°C till +350°C).

Glasyren är garanterat fri från bly och kadmium, samt syrafast, så färgen ändras inte, och den är helt oporös - d.v.s mycket hygienisk och lätt att rengöra.

Luigi Bormioli

BORMIOLI LUIGI, Denna italienska glasfabrik framställer glas av kristallglastypen (utan bly), som har samma klang, klarhet och styrka, som ett vanligt kristallglas.
 
LUIGI BORMIOLI är känd för att vara den första fabrik, som kunde blåsa bägare och stjälk i étt stycke på maskin. Det betyder bl.a., att det är minimal risk att bägaren lossnar från stjälken.
 
Alla LUIGI BORMIOLI glas tål maskindisk vid 55 °C.
 
ACCADEMIA från LUIGI BORMIOLI tillverkas av en specialutvecklad krystalin-glasmassa, SON.hyx®, som ger mycket mer glans, genomskinlighet, flexibilitet och styrka än vanligt glas.
LUIGI BORMIOLI ger 25 års garanti på alla SON.hyx® glas.

KitchenAid

Design och kvalitet spelar en allt viktigare roll i många konsumenters vardag.
Retro-stilen är INNE, vilket kan ses i konsumenternas hem - också när de väljer köksutrustning.
 
KitchenAid®s köksmaskin utvecklades 1919 i USA, och 1937 gav designern Egmont Arens maskinen det utseende den har i dag. Maskinen har vunnit otaliga designpriser och kan ses på museer världen över - den ingår bl.a. i de permanenta samlingarna på Museum of Modern Art i New York och San Francisco.
 
Med utgångspunkt i KitchenAid®s köksmaskin i retrostil har sortimentet breddats till att även omfatta mixers, matberedare, brödrostar, kaffekvarnar och espressomaskiner.

Wesco

WESCO, Westermann och company grundades som ett familjeföretag år 1867 och som idag ligger i Sauerland, Tyskland. Från början har verksamheten specialiserat sig på metallprodukter för kök och hushåll.

Efter andra världskriget lanserade företaget sin första pedalhink och senare avfallshinken Pushboy som har blivit en riktig designikon.

Idag är företaget ett av världens ledande tillverkare av exklusiva avfallshinkar, brödlådor, förvaringsburkar etc. Wesco har bevarat den gamla hantverkstraditionen ända fram till idag. Alla produkter tillverkas fortfarande i fabriken i Tyskland. 

Wescos ursprungliga design kännetecknas av sin perfekta proportion, den moderna färgglada retro utseendet och en stor funktionalitet och kvalitet.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.