20.11.2018  |  Dining  |  Tabletop

Självklar design för bordet

Iittala lanserar nya Raami av Jasper Morrison.

I början av 2019 lanserar Iittala den nya serien Raami (finska för ram) för det dukade bordet. Bakom står den tongivande formgivaren Jasper Morrison, som förespråkar en design som är så funktionell och självklar att den gränsar till det anonyma. Målet med Raami var att skapa en både varierad och sammanhållen kollektion med glas, porslin, ljuslyktor och karaffer som ska fungera lika bra var för sig som tillsammans.

”Jag har känslan av att dagarna för det komplett matchade porslinet är över. Idag är det stämningen kring det dukade bordet som är viktig. Ett bord som är dukat med udda men väl utvalda delar bidrar till en mer hemtrevlig och avslappnad stämning”, säger han.

www.iittala.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.