24.07.2019  |  Business  |  Branschnytt

Sommarhandeln skapar 19 000 extra jobb

Handeln viktig jobbskapare för unga.

Sommarmånaderna innebär högtryck i många butiker. För att ge semesterfirare och utländska turister service under sommaren tar var tredje handlare in extra personal i sommar. Totalt väntas handeln att skapa 19 000 extra arbetstillfällen i sommar, skriver branschorganisationen Svensk Handel.

”Handeln är den enskilt viktigaste jobbskaparen för unga. I sommar kommer handeln att ge många unga chansen att ta det viktiga första steget in på arbetsmarknaden”, säger Karin Johansson, vd för Svensk Handel.

Försäljningen i detaljhandeln under juni, juli och augusti väntas i år uppgå till 207 miljarder kronor och motsvarar drygt en fjärdedel av detaljhandelns totala försäljning under året.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.