Business / Textil

Textil

Klässbols + Tiger of Sweden= årets modenyhet

Klässbols Linneväveri presenterar stolt samarbetet ihop med Tiger of Sweden. Med över 200 år av textilerfarenheter ihop har det resulterat i en eftertraktad sommarkollektion, uppsydd i Klässbolslinne, där ledorden är - stilrent, modernt och välskräddat.

Sponsrat innehåll

Textil

Sommar, sommar, sommar!

Våren är i annalkande och runt hörnet lurar sommaren. Den svenska sommaren som får de flestas hjärtan att slå lite extra. Den tiden då man minns sina barndoms somrar och samtidigt passar på att skapa nya sommarminnen. Nu kan du skapa nya med Klässbols!

Sponsrat innehåll

Textil

De yngre visar vägen

Hur tolkar den yngre generationen de klassiska vävteknikerna? Ett svar får vi bla i serier som formgivits av Jennie Adén, en av våra yngsta designers som dessutom har sina rötter i Värmland. Närmare bestämt från Sölje på andra sidan Glafsfjorden.

Sponsrat innehåll

Textil

Heimtextil 2022: En internationell återförening

Nu är det dags att gå ”offline”. För när Heimtextil 2022 går av stapeln 11–14 januari är det första gången man kan träffa sina affärspartners ansikte mot ansikte igen, upptäcka nya produkter och få inspiration i mässhallarna i Frankfurt.

Sponsrat innehåll

Textil

Snart är jul, jul, strålande jul här!

Julen- tiden då många önskar skapa miljöer och känslor som äkta, familjära och varma. Duka med linneduk och servetter från Klässbols Linneväveri!

Sponsrat innehåll

Textil

Kasthall anlitar ny agent i Danmark

Vill stärka sin närvaro på marknaden.

Textil

Not just a pretty face!

Linneprodukter är inte enbart slitstarka, vackra och tidlösa. De är också produkter som tillverkas med begränsat avtryck på miljön. En motståndskraftig växt som kräver låg vattenförbrukning. Nyfiken på att veta mer?

Sponsrat innehåll

Textil

Klässbols Linneväveri + Lars Nilsson = IV Klöver Collection

Genom ett kärt samlande på fyrklöver sedan barnsben och Louise de Vilmorin som stark inspirationskälla, formades idén till IV Klöver Collection. Ett vackert mönster i olika färgställningar och material signerade av modeskaparen Lars Nilsson för Klässbols

Sponsrat innehåll

Textil

Krispigt och svalt med vitt linne

Den känslan som linneprodukter förmedlar är svår att beskriva. Ett gediget material utan att kännas tungt. En yta som skiner utan att verka skrytsam. En kvalitet som varar och rättfärdigar sitt pris. En produkt som varar livet ut.

Sponsrat innehåll

Textil

Husets linne- tidlös, tilltalande och trevlig

Klässbols Linneväveri för gamla, traditionella mönster in i framtiden, samtidigt som nya skapas. Husets Linne framtaget inför Nationalmuseums nyöppning 2018 är ett tydligt exempel på detta. I samarbete med Jacob Solberg skapades en ny klassiker!

Sponsrat innehåll

Textil

En 100-årig framgångssaga – via slott, samarbeten och internationella uppdrag

2020 är en stor milstolpe för Klässbols Linneväveri, som under året firar sitt 100-årsjubileum. Verksamheten har utvecklats från en enstaka vävstol hemma på köksgolvet hos grundaren Hjalmar Johansson i värmländska Klässbol, till att numera samarbeta med kända formgivare samt duka både Nobelfester och kungliga banketter.

Textil

Linum utvecklar e-handeln

Inleder samarbete med leveranslösningsföretaget Ingrid.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.