Business / Trends

Trends

Deal done i Paris

Maison&Objet Paris rapporterar ett ökat antal (och fler internationella) besökare. Samtidigt sågs en ökad implementering av Maison&Objets digitala tjänster, och en ny omnikanalslösning finns nu till stöd för hela dekorations-, design- och livsstilsbranschen.

Trends

Två mässor i Stockholm

Först var det Formex och sedan Stockholm Furniture Fair – nu meddelar mässarrangörerna att Stockholm går på alla cylindrar igen.

Trends

Sensationell mäss-comeback

Det blev en sensationell comeback för Ambiente, Christmasworld och Creativeworld, som för första gången gick samman för att inspirera som den globala knytpunkten för kommande livsstilstrender. De speglar den alltjämt ökande sammansmältningen av livsstil och mässans övergripande tema: hållbarhet.

Trends

Positiv stämning på Formland

Under Formland Spring 2023 fullkomligt överöstes inrednings- och designbranschen av ny kunskap och de senaste produkterna, och rustades därmed för framtiden. Flera nyheter var på tapeten. Nya datum, ny koncepthall och ny utställning. Den här gången hade Formland 315 utställare, varav fler än 80 var Faga-medlemmar.

Trends

Formland: ”Vi vill inspirera branschen i en brytningstid”

"Med upplevelser och inspiration skapar vi en inramning för branschen. Men tidens omvälvningar gör att vi måste vi tala till professionalismen och inspirera till hur man kan skapa en bra och hållbar verksamhet i framtiden”, konstaterar Formlands projektledare Flemming Andersen, som understryker att det nu mer än någonsin är viktigt att komma till mässan för att nätverka och inspireras. ”För tillsammans är vi starkare”.

Trends

Många planerar att handla mindre

Heminredning och kläder nedprioriteras mest

Trends

Köpglädje på Nordstil Winter 2023

14 500 besökare var glada över alla kreativa produktvärldar och all modern och originell design från de 720 utställarna från Tyskland och andra länder, och både besökare och utställare gav Nordstil höga nöjdhetsbetyg.

Trends

TrendSet Winter 2023: Lyckad start på året och sommaren 2023

Med en betydande ökning av antalet besökare, och inte minst en ökande andel besökare från andra länder än Tyskland, blev det nya årets första internationella inrednings- och livsstilsmässa ,TrendSet i München, en succé! Och trots att julhandeln gick trögt beställdes många nya produkter inför den kommande säsongen.

Trends

Vad konsumenterna vill ha

Nästa vecka är det dags för The Inspired Home i Chicago, där gia-priset delas ut till världens bästa butiker inom design och inredning. Cervera, som fick Designbase priset ingår. Mässan har gett ut tidningen Inspired med bland annat denna spännande artikel om vad konsumenterna vill ha, och det är informativ läsning.

Trends

Nystart för Stockholm Furniture Fair

Stockholm Furniture Fair kommer tillbaka efter två års pandemifrånvaro med flera intressanta nyheter, bland annat möjlighet för utställare som ställer ut på stan att medverka på mässan i ett mindre format. Arrangören Stockholmsmässan räknar med drygt 30 000 branschbesökare.

Trends

Färgfokus på Formex

Med Formex i mitten av januari går startskottet för den svenska mässäsongen. Årets mässa, som blir den första januarimässan 2020, har temat Colour Vibes och blir en inspirerande explosion av färg.

Trends

En förtrollad jul där kreativa drömmar släpps fria

Julen är en förtrollande tid. Men tänk om man kunde ta sina nära och kära med till ett helt nytt juluniversum, där drömmar och verklighet möts i en förtrollande kombination. Det är temat för Royal Copenhagens julbordsutställning 2022. Och här finns massor av inspiration att hämta.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.