Business / Trends

Trends

Studenter väljer efter pris och hållbarhet

Fysisk inredningshandel håller ställningarna

Trends

Stockholm Creative Edition breddar fokus

Den 18–21 maj äger andra upplagan av det fristående designinitiativet Stockholm Creative Edition rum på olika platser runt omkring i Stockholm. Nytt för i år blir bland annat ett bredare geografiskt fokus och fler event för att locka besökare från allmänheten.

Trends

Formland är tillbaka i form

Formland Spring är nästan tillbaka på samma nivå som före coronapandemin. Det står klart efter att inrednings- och designbranschen samlats i MCH Messecenter Herning för att presentera nyheter, handla, inspireras och nätverka.

Trends

Formland: Alla sinnen måste utmanas

Hela världen har utmanats det gångna året och ett halvt – också design- och inredningsbranschens mässor. Men utmaning är bra, säger Formlands projektledare Flemming Andersen, som ser fram emot att sätta alla sinnen i spel hos både utställare och besökare på Formland i februari.

Trends

Together; en stark trend för julen

Christmasworld Trends 2021/22 träffar rätt i tiden och hjälper branschen att komma tillbaka på rätt spår.

Trends

Den välbekanta Formlandstämningen är tillbaka

’One of a kind'. Det är rubriken på Formlands trendzon, men det skulle också kunna vara en samlande rubrik för både Formland och för den tid vi lever i. Coronapandemin har förändrat vårt sätt att tänka. Vi har tagit ett digitalt kvantsprång och samtidigt har vi ännu mer fokus på hållbarhet och individualism – i våra butiker och i våra företag.

Trends

Olika generationers värderingar styr hur de konsumerar

Äldre konsumenter vill i högre utsträckning köpa kvalitet, medan yngre är mer intresserade av hållbarhet. Det visar en Sifo-undersökning som Elfa låtit göra.

Trends

Techtextil, Texprocess och Heimtextil Summer Special: Samlad omstart för globala textilmässor

Techtextil, Texprocess och Heimtextil Summer Special slår upp dörrarna i Frankfurt am Main 16–24 juni. Efter coronauppehållet gläder sig utställare och besökare åt att få träffas personligen och många innovationer och spännande nyheter är redo att presenteras.

Sponsrat innehåll

Trends

Succé för Nordstil

Drygt 12 00 besökare på den första Nordstil Winter som just avslutats i pandemitider var både nöjda och sugna på att lägga ordrar.

Trends

Vestre visar hållbar design i Milano

Jan Christian Vestre brinner för miljön och för att skapa en bättre värld med föremål som vi omger oss med i vårt dagliga liv.

Trends

Trend Formland: Vi är alla ’One of a kind’

Formands trendzon avspeglar den här gången tidens sökande efter det unika och personliga, det sammansatta och det uppfinningsrika.

Trends

Oslo Design Fair går av stapeln 1–3 september

”Äntligen! Efter nästan ett och ett halvt år på hemmakontoret ser vi verkligen fram emot att öppna våra dörrar och träffa alla utställare, besökare och pressen igen”. Det säger Kathrine Tillnes Jansen, chef för Oslo Design Fair.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.