20.12.2018  |  Business  |  Branschnytt

Tuff höst för detaljhandeln

Stort antal konkurser i november.

Ett stort antal konkurser under november indikerade att det varit ett tufft andra halvår för detaljhandeln. Jämfört med samma månad i fjol ökade konkurserna med hela 124 procent, visar siffror från UCs Konkursstatistik. Sett över helåret är ökningen fram till november dock bara någon enstaka procent.

”Detaljhandelskonkurserna har varierat under året. Nu går över en procent av alla detaljhandelsföretag i konkurs och andelen ökar. Hela branschen står under högt omvandlingstryck och det avspeglas i siffrorna”, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

Företagskonkurserna i alla branscher sammantaget ökade med 17 procent i november.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.