23.05.2018

Cookie- och personuppgiftspolicy

Designbase.se (”vi”, ”våra”, ”oss”) är en nätbaserad gemenskap, ett branschnätverk, ett medium som tillhandahåller användare (”du”, ”dig”) yrkesprofessionell kunskap om specifika ämnen, insikt i branschens utveckling och mycket mer. Vår webbplats, mobila webbplats och tillhörande tryckta tidning (kollektivt, vår ”gemenskap”) är del av mediegruppen Horisont Gruppen A/S.
I samband med att du upprättar förbindelse med vår webbplats och använder våra tjänster eller anmäla dig till nyhetsbrevet, bekräftar du att du har läst och godkänt denna policy för skydd av personuppgifter, samt häri beskriven registrering, lagring och hantering av dessa uppgifter.

Denna policy för skydd av personuppgifter uppdaterades senast den 23 maj 2018.

Omfattning
Denna policy för skydd av personuppgifter beskriver i detalj vår policy och våra förfaranden när det gäller registrering, lagring, användning och delning av dina uppgifter.
• Uppgifter som vi hämtar in från dig
• Vår användning av dina uppgifter
• Vem delar vi dina uppgifter med?
• Hur länge sparar vi dina uppgifter?
• Dina rättigheter och val i samband med registrering samt användning av din information
• Hur skyddar vi din information?
• Externa länkar
• Ändring av denna policy för skydd av personuppgifter
• Kontakta oss.
Uppgifter som vi hämtar in från dig
 

Allmänt
Vi registrerar och lagrar information som du anger på vår webbplats eller på annat sätt delar med oss. Detta gäller även information som kan användas för att personligen identifiera eller kontakta dig (”personuppgifter”).
Personuppgifter omfattar all sådan slags information som du ger oss. Exempelvis ditt för- och efternamn, telefonnummer, din post- och e-postadress, ditt användarnamn, lösenord och dina faktureringsuppgifter (såsom kreditkortsnummer, namn på kortinnehavare och utgångsdatum). Vi kan även registrera dina nyhetspreferenser och utvecklingsintressen, t.ex. önskemål om ämnen som du vill få journalistiskt belysta och hur du vill hålla dig yrkesprofessionellt uppdaterad.

Du kan själv välja att inte dela några personuppgifter med oss. Generellt sätt är dessa uppgifter nödvändiga för att kunna ta emot relevanta erbjudanden från Designbase.se och våra samarbetspartners, samt för att få tillgång till medlemsförmåner. Det är t.ex. endast medlemmar som kan läsa låst innehåll, publicera blogginlägg, profilera sig med relevanta kompetenser och bilder, delta i debattforum, följa relevanta ämnen och personer, läsa nyhetsbrev för medlemmar och delta i undersökningar.
Vi kan även välja att hämta in andra uppgifter, i den utsträckning som informationen avser dig, såsom din IP-adress, information som identifierar din enhet och webbhistorik för webbplatser.

Information från andra källor
Vi hämtar även in din information från samarbetspartners, affärspartners samt andra oberoende tredjepartskällor och lägger till dem i vår information om dig. Om du t.ex. ”klickar” dig in på Designbase.se via en av våra affärspartners hemsidor, där du är registrerad, kan denna samarbetspartner dela befintlig information om dig, såsom kontaktuppgifter och demografisk information. Använder du tjänster från tredje part, t.ex. sociala medietjänster genom vår webbplats eller innan du besöker den, kan vi hämta in information, såsom användarnamn, lösenord och annan information, från dessa tjänster.
Vi har integrerat vår webbplats med LinkedIn för att kunna erbjuda en professionell, effektiv och komplett personlig profil. Från dem kan vi inhämta din e-postadress, ditt namn, din personliga profil, hobbys och annan information som är relevant för din profil på Designbase.se. (Den här funktionen används inte eller exponeras, just nu).
Vi samarbetar med andra befintliga tjänstesystem och potentiella framtida partners för att förbättra och personligt anpassa din användning av vår webbplats, i enlighet med de förfaranden som beskrivs i denna policy för skydd av personupplysningar.
Om du inte vill att vi använder information från LinkedIn, kan du välja att logga in med e-postadress och lösenord.

Vår användning av dina uppgifter
Generella ändamål

Designbase.se använder information som vi samlar in om dig för följande ändamål:
• för registrering och administration av ditt konto, inklusive godkännande för åtkomst till och användning av vår webbplats
• för generell kommunikation med dig, inklusive information från Designbase.se samt inbjudningar och nyheter från den nätbaserade gemenskapen Designbase.se och dess kommersiella samarbetspartners
• att möjliggöra publicering av din personliga medlemsprofil, foruminlägg och annat innehåll, till förmån för gemenskapen Designbase.se
• att svara på dina frågor och kommentarer
• att uppmäta intresse samt förbättra våra produkter, tjänster och webbplats
• att meddela dig om specialerbjudanden, produkter och tjänster, från oss eller våra partners, och som kan vara av intresse för dig
• att på annat sätt skräddarsy din upplevelse av Designbase.se på ett personligt sätt, inklusive anpassning av visade annonser
• att efterfråga information från dig, inklusive genom undersökningar
• att lösa tvister eller problem
• att förhindra potentiellt förbjudna eller olagliga aktiviteter.
Om ditt företag har registrerat sig som en partner hos Designbase.se, skickar vi service- och supportmeddelanden till angiven e-postadress.

Kommunikation via e-post
Vi vill att du enkelt ska kunna dra fördel av de yrkesprofessionella möjligheterna på vår webbplats. En metod för att uppnå detta, är att skicka dig e-postmeddelanden med information om dina yrkesprofessionella intressen, tips på hur du kan förstärka din personliga profil och synliggöra ditt företag. Vi anser att dessa e-postmeddelanden ger dig användbar information om yrkesprofessionella specialerbjudande som är tillgängliga via vår webbplats. Observera, du kan välja att inte ta emot dessa meddelanden i vår kommunikation med dig. Vi förbehåller oss rätten till att kontakta dig i samband med relevanta erbjudanden och för att främja ditt aktiva deltagande i vår nätbaserade gemenskap.

Vem delar vi dina uppgifter med?
Vi kan dela din kontaktinformation och profilbild med andra medlemmar samt samarbetspartners. Vi kan även dela dina uppgifter med webbplatsens besökare och i nyhetsbrev, med syftet att främja skapandet av ett gemensamt yrkesprofessionellt forum. Observera, samarbetspartners och andra medlemmar som behöver nå dig, kan kontakta dig via webbplatsen.
Om du väljer att skapa ett medlemskap och / eller medlemsprofil på Designbase.se, är mycket av din profilinformation tillgänglig för allmänheten och du kan identifieras genom ditt smeknamn. Du kan granska din profil genom att se den på samma sätt som allmänheten tar del av den. Väljer du att kommunicera med andra medlemmar genom offentlig publicering på webbplatsen (t.ex. blogginlägg, professionella rekommendationer eller kommentarer), kan andra medlemmar hos Designbase.se kontakta dig genom att använda Designbase.se som en mellanhand. Designbase.se lämnar däremot inte ut din e-postadress till andra medlemmar eller publicerar den offentligt.
Vi kan även dela kollektiv eller anonym information med tredje part, inklusive annonsörer, partners och investerare. Vi kan t.ex. berätta för våra annonsörer och samarbetspartners om antalet besök till vår webbplats, om populärt innehåll och välbesökta ämnen. Denna information innehåller inga personuppgifter. Den används för att utveckla innehåll och tjänster som vi hoppas kan intressera dig.
 

Hur länge sparar vi dina uppgifter?
Vi lagrar information i vårt register som relaterar till ditt konto, däribland statistik och uppgifter som säkerställer integriteten av registrerad information. Perioden, under vilken vi lagrar dina uppgifter, beror på erhållet syfte och vår användning av dem.

Vi sparar inte dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för vårt affärssyfte eller enligt gällande lagstiftning för behandling av personuppgifter. Vi kan lagra viss information under en period efter det att du har avslutat ditt konto hos oss, t.ex. om det är nödvändigt för att uppfylla gällande lagstiftning eller för att genomdriva, försvara eller etablera juridiska rättigheter.
Dina rättigheter och val i samband med registrering samt användning av din information
Du kan välja att inte dela dina personuppgifter med oss. De krävs däremot för att kunna använda vissa funktioner som tillhandahålls på Designbase.se.
Du har rätt till att ta del av all personlig information som vi har registrerat om dig. Du kan begära ut denna information genom att kontakta oss på nedanstående adress (se ”kontakta oss”). Vi kan debitera en mindre avgift för att skicka dig denna information.

Vi strävar efter att din personliga information är relevant för avsedd användning samt korrekt och fullständig. Du kan granska, lägga till eller uppdatera den information som du har gett oss, genom att besöka din medlemsprofil på vår hemsida.


Du kan även lägga till ny information, uppdatera befintlig sådan eller avsluta ditt konto enligt ovan. Om du väljer att avsluta kontot på Designbase.se, inaktiverar vi ditt konto och tar bort din profilinformation från offentlig visning.
Du kan avsluta ditt konto på Designbase.se genom att kontakta oss. Vi skickar ett e-postmeddelande för att bekräfta din förfrågan. Observera, när du avslutar prenumeration / medlemskap, har du fortfarande åtkomst till din profil och medlemsprofilen är synlig i branschnätverket, men du förlorar åtkomst till exklusivt innehåll och de funktioner som ingår med prenumeration / medlemskap. Om du vill raderas från vår databas, kan detta ske genom att du kontaktar oss. Du kan alltid öppna ett nytt konto. Är din information fortfarande lagrad i vår databas, kan vi även återaktivera åtkomst till exklusivt innehåll samt andra funktioner.
När du registrerar dig som medlem hos Designbase.se, får du automatiskt vårt nyhetsbrev. Du kan alltid avsluta din prenumeration. Du kan även avregistrera dig från reklam i de e-postmeddelanden som vi skickar dig.
Observera, vi förbehåller oss rätten till att skicka dig andra meddelanden, inklusive servicemeddelanden och administrativa meddelanden, som relaterar till ditt konto hos Designbase.se.
I verktygsfältet på de flesta webbläsare, finns det ett hjälpavsnitt som förklarar hur man förhindrar webbläsaren från att acceptera nya cookies, hur man får webbläsaren att informera om mottagning av nya cookies och hur man inaktiverar lagring av cookies. Observera, du får inte tillgång till alla delar av vår webbplats om du avvisar cookies från Designbase.se. Läs vår cookiepolicy här

Hur skyddar vi din information?
Vi vill att du ska känna sig trygg när du använder Designbase.se och vi strävar efter att skydda den information som vi registrerar. Även om ingen webbplats kan garantera fullständig säkerhet, har vi implementerat och upprätthåller lämpliga fysiska, administrativa, tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda din personliga information mot obehörig eller olaglig åtkomst, offentlig publicering samt oavsiktlig förlust, skada, ändring eller radering. Exempelvis, har endast behöriga anställda åtkomst till personuppgifter och de får endast tillgå denna information i samband med tillåtna affärsfunktioner. Dessutom använder vi kryptering när du skickar personlig information mellan ditt och vårt system, samt mellan vårt system och de partners som vi delar känslig information med. Vi använder brandväggar och säkerhetssystem för intrångsdetektering. Detta för att förhindra att obehöriga personer får åtkomst till din information.

Externa länkar
Vår webbplats kan innehålla länkar till webbplatser för tredje part. Om du får åtkomst till andra webbplatser via dessa länkar, som finns på vår webbplats, inhämtar möjligtvis leverantörerna av dessa webbplatser information om dig som används i enlighet med deras policy för skydd av personuppgifter. Den kan skilja sig från vår policy för skydd av personuppgifter samt vår cookiepolicy. Vi rekommenderar att du granskar dessa externa webbplatsers policy för skydd av personuppgifter, för att förstå deras förfaranden kring registrering, användning och delning av personuppgifter.

Ändring av denna policy för skydd av personuppgifter
Designbase.se kan i framtiden ändra denna policy för skydd av personuppgifter. Vi noterar datum för senast genomförda uppdatering längst ned på sidan av denna policy för skydd av personuppgifter. Alla uppdateringar träder i kraft vid offentlig publicering. Vi meddelar våra medlemmar om väsentliga förändringar av denna policy för skydd av personuppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till angiven e-postadress eller publicera ett tydligt meddelande på vår webbplats. För att ta del av den senaste versionen, ber vi dig att regelbundet besöka denna policy för skydd av personuppgifter.

Kontakta oss
Om du har frågor kring denna policy för skydd av personuppgifter, kan du kontakta oss på:

Designbase.se
C/O Horisont Gruppen A/S
Strandlodsvej 44
DK-2300 Köpenhamn S
Danmark
Telefon: +45 5350 6060
E-post: Support@horisontgruppen.dk

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.