27.09.2018  |  Dining  |  Tabletop

Vinglas för finsmakaren

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Luigi Bormiolis nya serie Tentazioni är formgiven för att du ska få ut så mycket som möjligt av smak och doft och få bästa möjliga vinupplevelse.

Ett vinglas är inte bara ett glas, formen har stor inverkan på hur du upplever vinets komplexa dofter och smaker. Det handlar helt enkelt om att bevara och upprätthålla vinets flyktiga och känsliga komponenter så länge som möjligt, innan de försvinner ur glaset. Detta är precis vad den nya Tentazioni-serien är gjord för.

Studier visar att Tentazioni bevarar aromen 53 % längre än ett standardglas. Resultatet är ett vin där fruktiga smaker lyfts fram, medan sura och bittra smakkomponenter minimeras.

Vetenskapen bakom designen 

Serien med Tentazioni-glas har utformats för att bevara och stärka vinets arom så mycket som möjligt, samtidigt som känslan av den flyktiga alkoholen reduceras. Detta gör att varje gång du dricker ur glaset kan du njuta av vinets unika arom och smak så långt som möjligt.   

Glasens formgivning är långt ifrån slumpmässig. Botten har en form som kröker inåt och det dämpar och bromsar den flyktiga alkoholen, så att den inte blandas med den fina aromen som stiger högre upp i glaset. Den undre stora ytan syresätter vinet. Glasets övre "dubbla skorsten" ser sedan till att smaken bevaras under en lång tid och inte släpps ut i luften.

Ett glas till varje vin

Du kommer säkert hitta ett glas i Tentazioni-serien till ditt favoritvin. I sortimentet finns sju olika glas för röda, vita och mousserande viner samt glas för provsmakning. Tentazioni har också ett rymligt glas för orange vin – en av de största trenderna inom vin just nu.    

Glas med 25 års garanti

Tentazioni fungerar inte bara extremt bra som ett precist smakinstrument. En extra bonus är glasens extrema hållbarhet eftersom de är tillverkade med det patenterade SON.hyx-glaset som är en ovanligt stark, hållbar, mycket klar och blyfri version av det klassiska kristallglaset med en fyllig klang.

Luigi Bormioli erbjuder därför hela 25 års garanti mot missfärgningar och nagg på kanter och fötter som uppstår vid normal användning.

Mer om Tentazioni: www.sebastian.se

Kontakt:

  • E-mail: info@sebastian.se
  • Kundtjänst 08- 408 391 50

Mer från Sebastian AB

Sebastian AB

www.sebastian.se

Sebastians historia i kort1939: Thuesen Jensen grundas av A. Thuesen Jensen1971: Verksamheten omvandlas till aktiebolag, Thuesen Jensen AS1985: Svensk filial öppnas, dotterbolag, Sebastian AB1990: Norsk filial öppnas, dotterbolag, Bastian AS Allt för kök och bord Sebastian AB är ett skandinaviskt house of brands med flera av de starkaste varumärkena inom kök och bord, bl a Pillivuyt, Alf…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.