29.10.2021  |  Kitchen  |  Textil

Återvunna nyheter från Pillivuyt

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Vanligtvis är nyheter från i går eller i förrgår inte mycket värda. Men när det handlar om att återvinna material från gårdagens textilier för att skapa morgondagens textilnyheter är det riktigt vettigt – inte minst när det gäller att värna miljön

I mer än 200 år har Pillivuyt varit känt för att tillverka porslin av en mycket speciell gjutning – tillräckligt stark för att gå i arv från generation till generation. I höst lanserar varumärket ytterligare tre superstarka nyheter på marknaden: en grillhandske, ett förkläde och en grytlapp, som bland annat är tillverkade av återvunnen bomull.

Helt enkelt

Förutom att skapa sitt världsberömda porslin har Pillivuyt under många år också arbetat hårt för att minska sitt CO2-avtryck genom att t.ex. återanvända vatten, plast, papper och kartong samt restprodukter från råvaror.

Nu återanvänder Pillivuyt även bomull. Det är helt enkelt en bra idé, som samtidigt skämmer bort konsumenten med läckra textilier i en enkel design som passar i stort sett alla kök – och som ger ett gott samvete.

Slitstarka textilier

Förutom återvunnen bomull består grillhandsken, förklädet och grytlappen också av polyester, vilket bidrar till att göra produkterna extra hållbara för dagligt bruk i köket. Alla tre delar finns i svart och en elegant grå nyans.

Kökstextilierna kan tvättas i 40 grader. Överskottsfärg kan förekomma. Textilierna kan krympa 5-10 %. Vi rekommenderar att du använder tvättmedel utan optiskt vit- och blekmedel – innan du enkelt ”drar” textilierna släta eller stryker dem försiktigt.

Tags: F&H Group AB

Mer från F&H Group AB

F&H Group AB

www.fh-ab.se/

  • info@fh-ab.se
  • +46 8446 3344
  • Kanalvägen 18, 5tr 194 61 Upplands Väsby

F&H Group AB är Skandinaviens största heminrednings-brandhouse inom kök, bord, bad och inredning.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.