19.09.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

aida introducerar Søholm Sonja 2019

Sponsrat innehåll Vad är detta?

aida introducerar nu Søholm Sonja 2019, en vacker blå stengodsservis med djupa rötter i dansk keramiks historia.

Søholm Sonja 2019 är en uppdaterad relansering av den populära Sonja-servisen, som designades och producerades på Søholm Keramik på Bornholm i slutet av 1960-talet och namngavs efter den populära danska tv-serien Sonja från Saxogade.

Den nya Sonja-servisen tar utgångspunkt i en av keramikens storhetstider men har uppdaterats till år 2019 med finess och stor omsorg och respekt för originalet.

De ursprungliga linjerna bevaras medan glasyren och små detaljer har uppdaterats och förfinats. Glasyren på Søholm Sonja 2019 changerar vackert i en mängd himmelsblå nyanser som för tankarna till den danska vinterhimlen och bildar ett fantastiskt uttryck som skapats för nordisk borddukning anno 2019. Søholm Sonja 2019 är en modern stengodsservis med rötter i 1960-talet och en av Danmarks fina gamla erkända keramikfabriker.

Søholm Sonja 2019 består av mattallrik, lunchtallrik, sopptallrik, skål, kopp med fat och mugg - och den utvidgas kontinuerligt med fler delar.

399:- till 499:- SEK.

aida Søholm härstammar från den gamla bornholmska keramikfabriken Søholm som grundades 1835. När fabriken stängdes 1996 köpte aida fabrikens enorma arkiv av design och know-how, och fick därmed enorma kunskaper om stengods som insamlats genom generationers arbete med det eftertraktade materialet.

Nu ser aida det som en av sina främsta uppgifter att vidareföra det värdefulla danska formgivningsarvet och låta prima hantverk, historia och många minnesvärda designer leva vidare.

Närmaste återförsäljare finns på telefon +45 87490900 eller på https://www.aida.dk/

För vidare pressinformation, bilder eller riktning för styling och fotografering, vänligen kontakta Oxholm Communication på +45 50591827 eller skriv till oxholmcommunication@gmail.com.

Tags: aida a/s

Mer från aida a/s

aida a/s

https://www.aida.dk/

  • mail@aida.dk
  • +45 8749 0900
  • Grenaavej 635 A 8541 Skoedstrup Denmark

aidaDansk design virksomhed, der designer, udvikler og producerer dagligt design til hjemmet.Aida dækker det daglige middagsbord med service, glas, bestik, køkkenudstyr og gaveartikler i et funktionelt design og god kvalitet til hverdags priser.Tæt samarbejde med nogle af de mest talentfulde danske designere og kunstnere samt nære relationer til producenter over hele verden gør at aida kan levere…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.