20.03.2020  |  Kitchen  |  Tabletop

Ett modernt påskbord med rötter i medeltiden

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Det enkla tumblerglaset kan spåras tillbaka till 1600-talet, men har ursprungligen sina rötter i medeltidens festligheter. På den tiden hade glaset dock en rund eller spetsig botten.

Hade man satt ner det på bordet hade det ramlat – eller “tumble” på engelska – och spillt ut hela drycken. Botten upp! Till skillnad från under medeltiden har moderna tumblerglas en platt, tung botten, men i övrigt är formen densamma: kort, bred och utan fot.

När våren kommer, snödroppar och påskliljor slår ut och inbjudningarna till påskluncherna trillar in, gör Lyngby Glas en ny tolkning av tumblerglaset och ger det en färgglad twist – perfekt till det moderna påskbordet. Med ett vackert set om sex olika genomfärgade dricksglas, alla med en liten elegant fot, skapar det danska märket ett unikt färgspel som gör att du kan välja just det glas, och den färg, som passar din personlighet bäst.

Du hittar setet på www.lyngbyglas.dk och i ett stort antal butiker och varuhus.

Tumblerglas 6 st SEK 349,00

Mer från F&H of Scandinavia AB

F&H of Scandinavia AB

www.fh-ab.se/

  • info@fh-ab.se
  • 8446 3344
  • Kanalvägen 18, 5tr 194 61 Upplands Väsby

Skandinaviens ledande brand & trading house F&H-koncernen är Skandinaviens största grossist inom järnhandeln med mer än 30 varumärken och över 8 000 olika varor i lagret. F&H har 233 anställda i Stockholm, Oslo och Kina, och huvudkontoret ligger i Viborg i Danmark. Innovation står alltid i centrum i hela koncernen. Genom att ständigt utveckla, hitta och marknadsföra nya produ…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.