18.01.2019  |  Interior  |  Design

Formland förenar design och hållbarhet

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Vi ska värna om vår planet och våra resurser. Det är ett av de budskap som kommer att vara i fokus på Formland när den danska interiör- och designmässan för 70:e gången bjuder in besökarna och hyllar hållbarhetskonceptet.

Hur kombinerar man hänsyn till miljön med design? Det försöker Formland att svara på när interiör- och designmässan bjuder in branschen till MCH Messecenter Herning i Danmark 31 januari till 3 februari. Här kommer hållbart tänkande att genomsyra flera olika aktiviteter, bland annat FSC Design Award Exhibition där designstuderande visar upp exempel på framtidens hållbara design.

Generellt fokuserar Formland denna gång på natur och hållbarhet. Förutom FSC Design Award Exhibition kan man också uppleva trendzonen "A Kind of Nature", som hyllar det naturliga i form av exempelvis återanvändning och naturmaterial samtidigt som aktivitetsprogrammet också bjuder på föredrag och paneldebatter om hållbarhet, bland annat "Scandinavian and sustainable" av svensken Stefan Nilsson (@Trendstefan). Mässkatalogen är naturligtvis tryckt på FSC-certifierat papper.

FSC Design Award Exhibition är en ny satsning och Formlands projektteam ser fram emot att för första gången kunna bjuda besökarna på denna upplevelse.

- Vi är otroligt glada över att vi som partner till FSC Design Award kan vara med och stödja unga design- och arkitektstuderande och samtidigt i ett hållbart universum. Vi ska värna om vår planet och vi ska värna om våra duktiga, kommande designers. Och när detta kan förenas i ett och samma projekt, så blir det mycket bättre. Vi ser fram emot att hälsa unga designers välkomna till Formland Spring 2019, där de blir en del av den etablerade designbranschen, säger Formlands projektledare Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Alla de studerande eleverna har deltagit i FSC Design Award, som genomfördes i Köpenhamn i november, och besökare på Formland kan därför se fram emot att uppleva en spännande utställning med bland andra vinnarna Emma Bukhave Vidarsson och Anna Ohmsen, som tog hem första priset med lampan "Frames".

Om Frames sade domarna: "Frames är en estetisk och vacker lampa. En mycket intressant design, som är både dynamisk och funktionell, och som kan omvandlas från en tredimensionell till en tvådimensionell form. Frames är framtagen i ett kommersiellt syfte och kan utvecklas och utformas i många olika material. Det är en extremt solid design, även om pendeln är tunn och fin i sitt uttryck."

Formland Spring 2019 har mer än 350 utställare från interiör- och designbranschen och pågår mellan 31 januari och 3 februari i MCH Messecenter Herning i Danmark.

Om Formland - Formland är en dansk designmässa som under 35 år har samlat fackfolk med passion och förkärlek för design och inredning till två årliga mässor i MCH Messecenter Herning. Det är här designbranschen möts, nätverk bildas, handel sker och butiker uppdateras med en mängd design- och inredningsnyheter.  

Tags: Formland

Mer från Formland

Formland

www.formland.dk

The Formland trade fair has existed for 33 years and has a passion and love for design and interior. This is where the design industry meet, business networks are build, deals are signed and shops are updated with a mass of design and interior news. In other words, Formland is a community for the entire industry. At Formland, you will get an overview of news, trends and tendencies within Scan…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.