20.12.2018  |  Interior  |  Branschnytt

Nya märken och produkter – spirande designers samlas på Formland mässa i Danmark

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Formland hyllar spirande talanger när 50 särskilt utvalda kreativa entreprenörer från Nordeuropa deltar i CREATORS COMMUNITY på Formland Spring 2019.

Talang, kreativitet och entreprenörskap är i fokus när den danska designmässa Formland samlar utvalda kreativa entreprenörer från Nordeuropa i det pulserande området CREATORS COMMUNITY på Formland Spring från den 31 januari till den 3 februari 2019. De kreativa talangerna kommer från Danmark, Tyskland, Holland, Sverige och Island och ställer ut produkter inom inredning, konsthantverk, mode och delikatesser.

- Gemensamt för alla utställarna i entreprenörsområdet är att de alla har ett företag som är mindre än tre år gammalt. Det gör CREATORS COMMUNITY till ett spännande och sprudlande område där besökarna har möjlighet att uppleva de senaste produkterna och trenderna, samtidigt som man blir inspirerad av den spirande kreativiteten, säger Mai-Britt Risvig Flyvholm, projektledare på Formland.

En unik chans

Deltagarna i CREATORS COMMUNITY står sida vid sida med välkända märken som Broste Copenhagen, Frederik Bagger, Muubs och Eva Solo. Detta ger de spirande entreprenörerna nya och unika möjligheter att skapa innovativa nätverk. Bland de lyckliga entreprenörerna som blivit utvalda till en plats på CREATORS COMMUNITY är designföretaget Thorup Copenhagen:

- Jag ser verkligen fram emot att vara få med på Formland. För mig är Formland en chans att få kontakt med leverantörer i återförsäljarledet, och att få vara i en miljö med härlig stämning och givande kontakter. Det skapar dynamik och liv på en mässa, säger Kasper Thorup som står bakom Thorup Copenhagen.

På designföretaget Holst & Eschenmoser ser man också fram emot att bli en del av CREATORS COMMUNITY:

- Vi är väldigt spända på att få visa vår bänk SEIT för första gången till en stor publik. Det är på många sätt en stor möjlighet för oss. På Formland får vi möjlighet att visa våra nya idéer i en professionell miljö och komma i kontakt med erfarna proffs inom möbeldesignbranschen. Samtidigt får vi viktig erfarenhet vad gäller att ställa ut inför en stor publik, säger Lukas Eschenmoser och fortsätter:

- Vi är oerhört glada över att Formland stöttar nya företag som vårt. Det gäller både före och efter mässan. Det gör det möjligt för oss att presentera flera nya idéer samtidigt som vi kan utnyttja vår kreativa potential på bästa möjliga sätt.

Alla entreprenörer har fått en professionell mentor knuten till sig i form av en designer eller företagsledare från danskt näringsliv som ger råd och erfarenheter för att säkra deltagarna den bästa möjliga starten på mässan.

Design Award delas ut under invigningsdagen

Bland utställarna i CREATORS COMMUNITY delas det på mässans första dag ut tre Design Awards. Förstapriset är en monter på Formland Autumn 2019 samt 5 000 euro, medan andra- och tredjepriset består av 1 500 euro och 1 000 euro.

En professionell jury står för utnämnandet av vinnaren. Juryn består av Anders Nørgaard (designer), Mads Arlien-Søborg (trendexpert och partner i We Made It), Patrizia Venturelli (CEO Trollbeads A/S och grundare av nätverket LIS), Ulla Johanne Johansson (chefredaktör, AllerBolig, Mad & Bolig och MAIN) samt Mai-Britt Risvig Flyvholm (projektledare, Formland).

Tidigare vinnare av Formlands Design Award är bland annat Copenhagen Sparkling Tea Company, By Harald Hermandrud och Piece of Denmark.

Formland Spring 2019 hålls den 31 januari till den 3 februari i MCH Messecenter Herning.

Tags: Formland

Mer från Formland

Formland

www.formland.dk

The Formland trade fair has existed for 33 years and has a passion and love for design and interior. This is where the design industry meet, business networks are build, deals are signed and shops are updated with a mass of design and interior news. In other words, Formland is a community for the entire industry. At Formland, you will get an overview of news, trends and tendencies within Scan…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.