25.11.2019  |  Dining  |  Branschnytt

RAW Northern Green blir nu riktigt rå

Sponsrat innehåll Vad är detta?

RAW, med rötter i den bornholmska keramikfabriken Søholm, utökar nu stengodsservisen Northern Green med extra råa muggar och skålar.

Med sina oglaserade men färgade exteriörer accentuerar och hyllar de nya muggarna det populära stengodsmaterialet i sin råa och rena form och ger bordet och köket ett eftertraktat naturligt uttryck.

Northern Green är designad med inspiration från Bornholms vackra natur som präglas av magiska landskap, förtrollande färger, djupa gröna skogar och råa klippor.

Servisen är en hyllning till klippön, som en stor del av dansk keramik och stengods härstammar från - och till det råmaterial som har haft ett markant inflytande på öns industrihistoria.

Därför är det naturligt att Northern Green nu utökas med ett antal muggar och skålar som låter det populära stengodset stå helt rått. På så sätt flyttas fokus från glasyren till leran, och man skapar ett rått och naturligt uttryck som matchar nordisk borddukning och inredning oerhört bra.

Northern Green är handgjort stengods av högsta kvalitet, och med en speciell teknik som få fabriker behärskar har själva stengodsmaterialet färgats för att få den djupa bruna nyansen som på finaste sätt komplimenterar servisens furubarrsfärgade glasyr.

99:- till 399:- SEK.

RAW har sina rötter i den bornholmska keramikfabriken Søholm som grundades på Bornholm år 1835. År 1996 stängde Søholm och aida köpte fabrikens enorma arkiv av design och know-how, och fick därmed enorma kunskaper om stengods som insamlats genom generationers arbete med det eftertraktade materialet.

Med lanseringen av RAW år 2016 förenades mer än 180 års erfarenhet av stengodsproduktion med modern produktionsteknik och stilren nordisk formgivning, kreerad i samarbete med Christiane Schaumburg-Müller.

Resultatet är ett modernt koncept som är djupt rotat i en av Danmarks fina gamla keramikfabriker.

Närmaste återförsäljare finns på telefon +45 87490900 eller på www.RAW1835.dk.

För vidare pressinformation, bilder eller riktning för styling och fotografering, vänligen kontakta Oxholm Communication på +45 50591827 eller skriv till oxholmcommunication@gmail.com.

Tags: aida a/s

Mer från aida a/s

aida a/s

https://www.aida.dk/

  • mail@aida.dk
  • +45 8749 0900
  • Grenaavej 635 A 8541 Skoedstrup Denmark

aidaDansk design virksomhed, der designer, udvikler og producerer dagligt design til hjemmet.Aida dækker det daglige middagsbord med service, glas, bestik, køkkenudstyr og gaveartikler i et funktionelt design og god kvalitet til hverdags priser.Tæt samarbejde med nogle af de mest talentfulde danske designere og kunstnere samt nære relationer til producenter over hele verden gør at aida kan levere…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.