13.08.2020  |  Interior  |  Textil

Södahl GOTS certifieras

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Södahl certifieras med det mest ambitiösa miljömärket för textilier

Hur tar vi bättre hand om miljön? Fokus på hållbarhet är större än någonsin, och under det årtionde som vi nyss har gått in i är omsorg om vår planet och varandra något helt annat än en snabbt övergående trend som stjäl uppmärksamheten för att sedan försvinna - det är den nya normen. Det handlar om att visa förståelse för och omtanke om det som har varit och det som kommer. Hållbarhet sätter dagordningen överallt, och detta är tydligt också i inredningsbranschen. 

Södahl har arbetat med ekologiska textilier i flera år och kontinuerligt utökat sortimentet av ekologiska och hållbara produkter. Det har varit en utmanande resa för det danska designuniversumet, som har velat gå hela vägen när det gäller kraven på ekologiska produkter. Och nu kan Södahl kalla sig GOTS-certifierat.

GOTS, Global Organic Textile Standard, anses vara den mest ambitiösa miljömärkningen för textilier, och Södahl är därför stolt över certifieringen. Som namnet antyder är GOTS en världsberömd, oberoende standard för ekologiska fibrer, där det ställs särskilda krav på produktion, rening av avloppsvatten och kvalitet under hela produktionsprocessen. 

En GOTS-certifiering innebär att hela leveranskedjan också blir certifierad; GOTS kontrollerar med andra ord allt från produktion och bearbetning till slutprodukt, och standarden tar även hänsyn till produktionsförhållandena för de anställda baserat på genomgripande riktlinjer från Internationella arbetsorganisationen (ILO). Det gör att Södahl kan garantera att produktionen är både hållbar och socialt ansvarsfull.

Med den nya AW20-kollektionen utökas det breda och spännande sortimentet ytterligare med ännu fler ekologiska produkter som bäddset, handdukar, kökstextilier, dukar och 'shopping bags', vilket gör det lättare för konsumenterna att välja att vara mer miljömedvetna i sin vardag. För Södahl är hållbarhet ett aktivt val, och hela sortimentet av handdukar är till exempel 100 % ekologiskt - självklart utan att det har kompromissats med vare sig hållbarhet eller uppsugningsförmåga. 

Du hittar Södahls produkter på www.soedahl.se hos ett stort antal järnaffärer och varuhus.

Mer från F&H of Scandinavia AB

F&H of Scandinavia AB

www.fh-ab.se/

  • info@fh-ab.se
  • 8446 3344
  • Kanalvägen 18, 5tr 194 61 Upplands Väsby

Skandinaviens ledande brand & trading house F&H-koncernen är Skandinaviens största grossist inom järnhandeln med mer än 30 varumärken och över 8 000 olika varor i lagret. F&H har 233 anställda i Stockholm, Oslo och Kina, och huvudkontoret ligger i Viborg i Danmark. Innovation står alltid i centrum i hela koncernen. Genom att ständigt utveckla, hitta och marknadsföra nya produ…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.