Årets färg är ett omaka par

”En kombination av färger som förmedlar ett varaktigt och upplyftande budskap om styrka och hopp”. Så beskriver Pantone färgduon som har utsetts till årets Pantone Color of the Year. En färgkombination som bör återspegla den tid vi befinner oss just nu.

”Pantone 17-5104 Ultimate Grey” och ”Pantone 13-0647 Illuminating” är namnen på de två färger som Pantone har beslutat ska få representera 2021 – två oberoende färger som möts i en atypisk, tankeväckande kombination.

Illuminating är en ljus och glad gul som gnistrar av livlighet, en värme som genomsyras av solens energi. Ultimate Grey leder tankarna till stenarna på stranden och till naturen, vars väderbitna utseende visar på en förmåga att motstå själva tiden. Färgen, som symboliserar jordens fasta element, ger känslor av lugn, stabilitet och motståndskraft.

”Kombinationen av den beständiga Ultimate Grey och den levande Illuminating uttrycker ett positivt och modigt budskap. Praktiskt, men samtidigt värmande och optimistiskt – det här är en färgkombination som gör oss motståndskraftiga och ger oss hopp”, betättar Leatrice Eiseman, VD för Pantone Color Institute, som i Skandinavien representeras av Color House i Göteborg.

Budskapet med det omaka färgparet står klart: Att synliggöra balansen mellan osäkerhet och framtidstro i en tid av en världsomspännande pandemi.

Ett grått fundament

”The Pantone Color of the Year representerar vad som händer i vår värld just nu. Och eftersom samhället erkänner färg som en värdefull kommunikationsform och ett sätt att symbolisera tankar och idéer, har flera designers och varumärken omfamnat färg som ett språk som engagerar och skapar anknytning”, säger Pantone Color Institute Vice President Laurie Pressman.

Pantone rekommenderar också att låta Ultimate Grey och Illuminating prata sitt språk i inredningen. Duon kan med fördel sätta stämningen i alla rum, med den lugna Ultimate Grey som grundläggande fundament för Illuminating, som ger en glimtav solsken och positivitet. Att kombinera Illuminating med Ultimate Grey på hemtextilier som dukar och lakan tillför en positiv energi.

www.pantone.com

Relaterat innehåll

24.04.2024Designbase.se

Heimtextil samarbetar med Patricia Urquiola 2025

23.04.2024Designbase.se

Fyra makrotrender för de kommande åren

22.04.2024Designbase.se

Keramisk popkultur

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

15.04.2024Designbase.se

En ode till lekfull design

15.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Vackra ljuslyktor med karaktär från Villa Collection Denmark

11.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Inred med naturlig charm och hantverkskunnande

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023