05.04.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Årets Pelargon 2019 korad

Lång blomningstid och karaktärsstarka blad utmärker vinnarna.

Årets Pelargon 2019 är två stycken chokladpelargoner från Brocade-serien, Brocade Salmon Night och Brocade Cherry Night. De vinnande pelargonerna offentliggjordes under mässan Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan. Båda sorterna har fyllda blommor i vackra nyanser av laxrosa och körsbärsrött, en lång blomningstid samt bladverk som är mer chokladfärgade än gröna.

Utmärkelsen Årets Pelargon samordnas och kommuniceras via Blomsterfrämjandet. Juryn för 2019 års tävling bestod av Jonas Samuelsson, Rönne Trädgård, som representant för den svenska odlarkåren LRF Trädgård/Prydnadsväxter, Klaus Thingholm, Syngenta, Lotta Ahlvar, trendanalytiker och projektledare för Formex, samt Patrik Vilsmyr, Mäster Grön, som representant för svenska trädgårdsmästare i samverkan.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.