27.03.2020  |  Furniture  |  Design

Återbruk i offentlig miljö

Ett studentprojekt i samarbete med Nacka kommun.

New Goodies but Oldies är ett projekt av masterstudenten Daniel Svahn, inom ramen för hans studier i Inredningsarkitektur och Möbeldesign på Konstfack. Projektet handlar om återbruk och upcycling med fokus på offentlig sektor. I sin research kontaktade Daniel Nacka kommun, som just då var i färd med att renovera konferensrummet i Nacka stadshus. Bland annat skulle 14 bordsskivor bytas ut, och de gamla kasseras. Daniel tog sig istället an skivorna och byggde om dem till tre sittmöbler med olika funktion. För att visa arbetsprocessen och vad man kan göra med begagnat material, gjorde han så få ingrepp i skivorna som möjligt. De nya möblerna visades i Daniels monter under Stockholm Furniture & Light Fair. Till vardags används de i det publika kafét i Nacka stadshus. Förhoppningen är att projektet ska väcka tankar i riktning mot ett paradigmskifte för design- och inredningsbranschen, samt för mänskligt beteende överlag.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.