07.05.2019  |  Business  |  Food

4K mottar utmärkelse för hög designkvalitet med Red Dot designpriset 2019

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Utöver Red Dot-priserna till HUB™, FUSION™, FURNACE™ & FORCE™ tar Everdure by Heston Blumenthal åter hem det prestigefyllda designpriset Red Dot 2019 för sitt senaste tillskott; den revolutionära 4K-grillen.

Det är den ultimata ALLT-I-ETT, där ugn, häll, grill samt rök och ångugn kombineras på ett intelligent sätt i den nya 4K-kolgrillen. Med 6 temperatursensorer, intuitiv touch-kontroll, Fast Flame Ignition System™ - elektronisk tändning, Bluetooth-app för övervakning av temperaturen och full airflow-kontroll, sätter denna revolutionerande grill nya standarder inom innovation, teknologi och designkvalitet.

4K var i hård konkurrens mot de mer än 5500 andra deltagande produkterna från inte mindre än 55 länder.  Professor Dr. Peter Zec, grundare och CEO, Red Dot, sa:

”Jag vill gärna lyckönska alla pristagarna till deras stora framgång. Det faktum, att produkterna klarade att uppfylla juryns stränga kriterier, understryker den höga designkvaliteten. Pristagarna sätter således viktiga trender inom designindustrin, och visar samtidigt hur långt framtidens visioner kan bära”.

Red Dot Award / Produktdesign är en av världens största designtävlingar. Den internationella juryn består av erfarna experter med olika fackkompetenser, som i mer än 60 år har mötts en gång om året för att välja ut årets bästa design. Under den avgörande processen, som spänner över flera dagar, testar de produkterna, diskuterar och når till slut ett välgrundat beslut gällande designkvaliteten på de deltagande produkterna. Med tro på mottot ”På jakt efter bra design och innovation” fokuserar deras värdering på kriterier som nivå för innovation, funktionalitet, övergripande kvalitet, lång livstid och ergonomi.

Den officiella Red Dot prisutdelningen äger rum den 8 juli 2019, varefter 4K kommer med i utställningen ”Design on stage” på Red Dot Muséet Essen, som visar alla de prisvinnande produkterna. Vinnarna offentliggörs dessutom i Red Dot Design Årsboken, online samt i Red Dot Design-appen.

Rek. försäljningspris: SEK 27 999,-

För ytterligare information: www.everdurebyheston.dk
Länk till högupplösta bilder:   http://media.witt.dk:8080/_NbYjInmTjfn3mR
Länk till YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=NbzUrEC_Tps

För ytterligare information kontaktas:

Ture Vester
Product Manager
Tlf: +45 21 31 55 51
Mail: tuv@witt.dk

Om Everdure by Heston Blumenthal
Everdure by Heston Blumenthal består av ett grillsortiment utan jämförelse. I tätt samarbete med designers och ingenjörer inledde Heston ett uppdrag för att skapa den perfekta och moderna grillen. Genom att kombinera den senaste teknologin och designerestetiken, med användarvänlighet och omtanke för detaljer, skapade han ett sortiment, som tar dig med på en upptäcktsresa. Från elektronisk tändning av kol, till bekvämligheten med gas, är alla produkter designade för att ändra sättet du tänker på grillning och grillad mat på för evigt.

Mer från Witt Sverige AB

Witt Sverige AB

www.wittsverige.se

Witt A/S är Nordens starkaste brand house. Vi representerar och har agentur för en lång rad internationella varumärken, men utvecklar och distribuerar också produkter under eget namn. Gemensamt för våra många olika varumärken är, att de utvecklar exklusiva produkter och apparater till hemmet med fokus på god design. Witt har bl.a. utvecklat sin egna serie av hårda vitvaror i strömlinjeformad, nord…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.