03.05.2019  |  Business  |  Branschnytt

Advertorial: En mötesplats för affärer, inspiration och trendspaning

Två gånger om året slår TrendSet upp sina portar i Messe Münchens lokaler, nu närmast den 6 till 8 juli

TrendSet är en internationell mässa för inredning, inspiration och lifestyle i München. Två gånger om året, i januari och juli, slår den upp sina portar och nu närmast den 6 till 8 juli i Messe Münchens lokaler. Hit kommer omkring 2500 varumärken från 40-talet länder för att visa upp sina kollektioner för inköpare och beslutsfattare från norra, västra och centrala Europa samt från andra delar av världen. Dess centrala läge i hjärtat av kontinenten bidrar till att ge mässan en internationell karaktär, samt gör den enkel att nå för utställare och gäster.

TrendSet är en av branschens första mässor för respektive säsong.

TrendSet hölls för första gången 1971, som en regional mässa. Sedan dess har den utvecklats till en internationell mötesplats, som med sina 35 000 besökare är den största mässan av sitt slag i den södra delen av den tysktalande europeiska regionen. Produktutbudet presenteras på en yta av 100 000 kvadratmeter, som delas in i 15 Interior & Lifestyle-områden, till exempel Furniture & Lighting, Decoration & Accessories samt Food & Drinks, samt fyra Topic Areas, till exempel Bijoutex och Newcomer. Här finner man ett varierat sortiment av interiör, dekoration, presenter, mat och fritidsprodukter från såväl marknadsledande företag som också mindre varumärken, nischaktörer och start ups.

TrendSet anordnas i början av januari och i början av juli, vilket gör den till en av branschens första mässor för respektive säsong. Förutom att agera som en plattform för handel och affärsmässigt nätverkande presenterar mässan även ett trendområde. Här visas aktuella och kommande tendenser, som till exempel färger, strukturer, mönster och material – samt hur tillverkarna tolkar dessa tendenser i sina produkter. Dessutom utför TrendSet kontinuerlig och omfattande trendspaning och research, bland annat i samarbete med sina utställare, vilket presenteras i form av trendrapporter upp till ett halvår innan påbörjad försäljningsperiod.

TrendSets rapporter kan användas som en guide för inköpare och andra besökare under deras vistelse på mässan. För höst och vinter 2019/2020 sammanfattas trenderna gällande utseende och innehåll i dokumentet TrendSet Central Motif, som i sin tur är utformat av säsongens tre huvudtrender, vilka beskrivs mer utförligt i tre stycken individuella TrendSet Trend Motifs.

TrendSet Sommar 2019 går av stapeln den 6 till 8 juli 2019 på Messe München i München.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.