06.05.2019  |  Furniture  |  Design

Anno är årets möbel

Lisa Hilland prisas av Sköna hem.

Formgivaren Lisa Hilland får Sköna hems utmärkelse Årets möbel 2019 för skåpet Anno. Skåpet är en del av den första kollektionen i hennes nystartade varumärke Mylhta. Juryn, som bestod av formgivaren Björn Dahlström, intendenten Cilla Robach och designskribenten Dan Gordan, motiverar sitt val:

”Skåpet Anno landar ett giftermål mellan svensk hantverkstradition och en varm, sensuell, helt samtida form, med raka enkla linjer och en lätthet i uttrycket. Årsringarnas dekorativa flätverk är en visuell påminnelse om tidens gång. Om tålamodet bakom att färdigställa en möbel som långsamt fått växa fram lokalt, från frö till faner till finish. Även insidan bjuder på en välarbetat vacker värme. Ett utsökt skåp förankrat i dåtiden, tillverkat för framtiden.”

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.