18.08.2017  |  Interior  |  Design

Arne Jacobsen ser blått

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Arne Jacobsen är en av dansk arkitektur- och designhistorias mest framstående personer. Med sin passion för totallösningar låg han bakom både byggnadskonst och bruksdesign, och under femtio- och sextiotalet skapade han några av sina mest kända och populära signaturdesigner. Det gäller inte minst vägguret City Hall, som Arne Jacobsen tog fram till Rødovre Rådhus 1956. Klockan som både är tidstypisk och tidlös har i dag kultstatus, och lanseras nu i brunerat aluminium med skiva i Royal Blue för alla fans av slow living och ikonisk klockdesign.

De flesta känner igen Arne Jacobsens svartvita väggur, men långt färre vet att han skapade sina klockor som komplement till sina byggnadsprojekt. Som modernist och minimalist hade Arne Jacobson en kompromisslös syn på design, och därför erbjöd han sig ofta att leverera ett helhetskoncept där han stod för designen på både exteriör och interiör. Här var vägguret ett självklart inredningsobjekt, och så även i dag, då vägguret länge har varit en trend i den moderna bostaden.  Tiden är nämligen den nya lyxen, och även om vi har mobilen i fickan finns det mycket signalvärde och känsla av slow living i att mäta tiden som man gjorde förr.

Kunglig kulör på skivan

Arne Jacobsen formgav vägguret City Hall när han 1956 ritade ett nytt rådhus till Rødovre, en förort till Köpenhamn. Byggnaden var starkt inspirerad av internationella strömningar, och samma sak gäller City Hall, som med det mjukt böjda glaset och den enkla designen på skivan och visarna utstrålar modern funktionalism. Här finns inga överflödiga detaljer, bara stringent skönhet. Samma sak gäller de många bruksföremål, från möbler och dörrhandtag till textilier och glas, som Arne Jacobson designade när han ritade och inredde ikoniska SAS Royal Hotel, där färgen Royal Blue är en signatur.

Som en hyllning till Arne Jacobsens många designföremål lanserar Arne Jacobsen Clocks i höst City Hall i uppdaterad utgåva som sätter ny stil på den ikoniska klockklassikern. Med brunerad boett och kungsblå skiva känns vägguret ännu mer retrocoolt, och City Hall-nyheten ger samtidigt en ny, rå nyans till den populära metalltrenden i köket, på kontoret och i vardagsrummet.

Arne Jacobsen City Hall väggur i brunerat aluminium med Royal Blue-skiva finns i två storlekar (Ø: 21 cm och 29 cm) och kostar 2 995 SEK resp. 3 995 SEK (rek. pris).

Nyheterna finns i handeln från mitten av september.

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.