13.08.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Ny personlighet i blomstergarderoben

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Bjørn Wiinblads värld har alltid kännetecknats av starka kvinnofigurer och fantasifulla blommor. För blomster- och designfans är det ett rent nöje att hålla i en Wiinblad-vas. I och med lanseringen av vasen Eva presenterar Bjørn Wiinblad Denmark dessutom en ny designpersonlighet, en tolkning av Wiinblads karakteristiska DNA som modern och trendriktig brukskonst. Eva finns i två storlekar med klänningar i trendfärgerna gul och korall. De är som gjorda för tidens eklektiska inredning och stora buketter där tumregeln är more is more.

Bjørn Wiinblads konstnärliga storhetstid präglade 1960- och 1970-talet. Här fick optimism, livsglädje och färgrikedom verkligen sitt ultimata uttryck, skönheten och oskyldigheten fick blomstra och periodens estetik passade på många sätt perfekt in i Wiinblads världsuppfattning. I sin mjuka, romantiska konstnärsvärld arbetade Wiinblad med figurer som sprider fin stämning och god karma. Kvinnoansiktena med mandelformade ögon och trekantiga näsor hör kanske till hans mest kända, och han återvände till dem i otaliga färger och former. 


Som en hyllning till Wiinblads livsglädje lanserar Bjørn Wiinblad Denmark nu Eva, två kägelformade vaser med personlighet. De sätter färg på våren med blå, korall och ljusgult och har hämtats från Wiinblads ursprungliga illustrationer. Dessutom matchar de tidens aktuella färgtrender.

Systerdesign i två storlekar

Bjørn Wiinblad är världsberömd för sina årstidsfigurer som iscensätter de fyra årstiderna med blommor i håret och finurliga designdetaljer.

De ikoniska figurerna var också inspirationen till Eva, en modern systerdesign med dekorativa blomsterreliefer på huvudet som ger massor av vårkänslor.

De rosiga kinderna och den vänliga blicken gör att Eva är svår att motstå – till och med dubbelt så svår, eftersom den nya designen finns i två varianter.

Lillasyster Eva i poetiskt ljusgult passar perfekt till vårens första småblommor, medan storasyster Eva i blåtoner med korall ger en extravagant stämning när blommor av olika färg, art och höjd kombineras i vasen.

Eva vas i blankglaserat porslin med färgad blomsterrelief finns i två storlekar (H: 15 cm och 18 cm) och kostar 349,00 respektive 549,00 kr (rekommenderat pris).

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.