24.11.2022  |  Business  |  Branschnytt

BHG Group vidtar sparåtgärder – personalminskningar väntar

Svarta siffror trots pressad marknad

E-handlaren BHG Group ska genomföra besparingar på 150 till 200 Miljoner SEK på årsbasis, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. I koncernen ingår bland annat Bygghemma, Nordic Nest, Svenssons, Trademax och Furniturebox. Framförallt handlar det om personalminskningar.

Bakgrunden är minskande efterfrågan beroende på hushållens krympande konsumtionsutrymme och oron kring kriget i Ukraina samt viss mättnad efter köpfesten under coronapandemin. 

Trots den osäkra marknaden ökade koncenens nettoomsättning med 1,5 procent till 3,1 miljoner kronor jämfört med motsvarande period i fjol.

www.wearebhg.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.