26.04.2023  |  Interior  |  Textil

Biologiskt nedbrytbar

Luxaflex har lanserat gardintræ (gardinträ) – en mjuk, hållbar och tätt vävd tyggardin i naturmaterialet Tencel Lyocell™ kombinerat med linne. Gardinen består av 75 % lyocell och 25 % linne, vilket gör den helt biologiskt nedbrytbar och komposterbar. Därutöver är gardinen av god kvalitet och har ett modernt uttryck.

Lyocell är en hållbar vävnad av flera skäl. Produktionsprocessen är ett så kallat ”slutet kretslopp”, som inte ger upphov till skadliga biprodukter och som återanvänder giftfria kemikalier i produktionsprocessen. Lyocell har därtill en kort och enkel produktionsprocess som är både vatten- och energisnål. Det tar bara ett par månader att bryta ner Lyocell-produkter, till skillnad från andra plastbaserade produkter som kan ta upp till 100 år att bryta ner biologiskt.

www.luxaflex.dk
-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.