03.03.2018  |  Interior  |  Brukskonst

Brunchservering på nytt sätt

Sponsrat innehåll Vad är detta?

I takt med brunchfenomenets segertåg har urvalet av tallrikar blivit än mer raffinerat och anpassats till den individuella smaken, och allt serveras inte heller längre på en tallrik.

Ända sedan brunchbegreppet kom till Skandinavien har vi älskat det. Den informella umgängesformen är som gjord för Nordic Living och vår förkärlek till social dining, och på bara ett decennium har brunchen gått från att vara en trend till att bli en tradition som vi med förtjusning utövar både hemma och på café. Men idag innebär att bruncha inte riktigt detsamma som för tio år sedan. I takt med brunchfenomenets segertåg har urvalet av tallrikar blivit än mer raffinerat och anpassats till den individuella smaken, och allt serveras inte heller längre på en tallrik. Tvärtom kräver den moderna brunchen i allt högre grad individuell servering och för detta ändamål har Rosendahl skapat två nya Grand Cru-produkter – en oval tallrik och ett lite större tallriksfat, som är perfekta för sidoservering till alla måltider, i synnerhet när det är brunch o’clock.

Det nordiska köket har under alla år varit i ständig förändring och utveckling. Det gäller inte bara gastronomin, utan också vardagens matkultur, som i stigande grad hittar sina nischer och anpassar sig efter personliga preferenser så som bland annat veganmat, glutenfritt, ekologiskt och stenålderskost. Det sätter naturligtvis sin prägel på dygnets alla måltider – även den populära brunchen, som samtidigt har fått ett nytt fokus. Där det tidigare var avgörande att mötas ute för att få den optimala upplevelsen njuter många idag av att bjuda på brunch på ”hemmarestaurangen”, där slow living och slow dining blivit allt med populärt. Här finns ingen bortre gräns för när bordet är bokat för nästa sittning och det finns gott om tid för att pausa mellan alla delikata rätter, för att bruncha är en umgängesform som kräver tid för både prat och mat. Precis som på caféet kräver hemmabrunchen dock gott om fat och assietter, och med anledning av Grand Cru-seriens 25-årsjubileum i år utökar Rosendahl därför sortimentet med två multifunktionella serveringsdelar som omfamnar den matresa som både brunchkonceptet och Grand Cru-serien har befunnit sig på under speciellt de senaste åren.

Grand Cru tallrik, oval 23 cm och 30 cm i vitt porslin kostar SEK 179,00 resp. 279,00 (rek. pris)

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.